好耐无见嘅好朋友饭聚,谂住揾间可以坐得舒服啲嘅餐厅,慢慢倾慢慢hea~ 最后朋友介绍嚟咗呢间响旺角嘅Choice Cafe。呢度嘅感觉好舒适,有柔和嘅灯光、软绵绵嘅沙发同埋店主用心嘅布置🥰 就快圣诞节,店内已经布置好圣诞装饰,几有气氛~我地三个人选择咗「Special 2-4 Person Choice」套餐,店员解释每位$168,份量会因应人数而定。是日浓汤 - 南瓜汤好浓郁嘅南瓜蓉汤,好好饮。凯撒沙律沙律菜好新鲜,配上凯撒沙律酱、烟肉碎同芝士碎,好味。焗青口其实我平时唔钟意青口嘅味道,但系呢度嘅青口配上特制酱汁同埋芝士焗,好match好好味。青口肉下面贴心地有一小片柠檬,令到青口完全无腥味😋芝士焗大啡菇大啡菇好大只! 焗完出嚟仲系好Juicy多汁,好正😋香蒜海鲜意粉配料有虾、墨鱼仔、蚬肉。意粉炒得够干身,软硬度啱啱好,够炸蒜食落去好香。吞拿鱼芝士忌廉焗长通粉好多汁好多芝士😍吞拿鱼份量好多,捞埋长通粉食啖啖都系酱好芝味!一间好嘅Cafe其中一样好重要嘅就系饮品~我叫咗杯朱古力奶昔,样靓有内涵😌 唔会好甜,朱古力味浓。我地3个人都系相连呢3个月生日,结果朋友order咗件Cake拜托店

南瓜汤

是日浓汤 - 南瓜汤
好浓郁嘅南瓜蓉汤,好好饮。

凯撒沙律
沙律菜好新鲜,配上凯撒沙律酱、烟肉碎同芝士碎,好味。

芝士焗大啡菇
大啡菇好大只! 焗完出嚟仲系好Juicy多汁,好正😋

香蒜海鲜意粉

吞拿鱼芝士焗长通粉

吞拿鱼芝士忌廉焗长通粉

朱古力奶昔

一间好嘅Cafe其中一样好重要嘅就系饮品~
我叫咗杯朱古力奶昔,样靓有内涵😌 唔会好甜,朱古力味浓。

蓝莓芝士蛋糕

我地3个人都系相连呢3个月生日,结果朋友order咗件Cake拜托店员帮手写晒3个人名上去🤣 好正! 画得好靓啊!上台嘅时候好惊喜❤️影咗好多相~

唔觉唔觉,我地足足坐咗3个钟~
虽然店内都有4、5台客,但系呢度环境又唔会好嘈吵,真系好适合几个朋友仔嚟倾吓偈🥰下次再会!
2019-12-13
庆祝纪念