2025-05-31 1611 浏览
為慶祝中學同學生日,我哋一行四人來到旺角嘅 Amico 1890 晚飯。餐廳主打意式料理,環境屬開放式設計,裝潢走復古工業風格,氣氛熱鬧,不過人多時比較嘈吵,傾計有啲困難。我哋點咗 Combo for 2 套餐,包括牛扒同意大利海鮮繪飯。牛扒煎得剛好,肉質厚實帶肉香,而海鮮繪飯海味十足,配搭啱啱好。甜品方面,最驚喜係放蛋糕嘅碟竟然畫咗一對可愛嘅卡通男孩同女孩,設計十分細緻,朋友開心到想帶走個碟做留念。原來只要提前用 WhatsApp 預訂,餐廳可以免費喺碟上畫畫,真係一個窩心小驚喜。當晚同學仲讚我好有活力,可能係被這間餐廳既心思打動咗。整體來講,食物味道唔錯,服務亦有誠意,適合朋友聚餐或慶祝特別日子。