襯住牛一大哂😌減肥留番下個月至再講啦!對於吃貨Be嚟講…每次食到到高水準嘅食物都滿心感恩❤️是晚有幸嚟到呢間咁高級嘅日本料理店歎廚師發辦!一於靜下心情細心品嚐師傅為我哋準備嘅時令食材🙌🏻🙌🏻. 一人前 Omakase $2180 @ (另加一服務費) ✨先付用咗日本嘅黃粟米🌽打成嘅凍湯!十級清甜😚😚. ✨季節刺身🔸春魚:以鹽麴, 麵豉醃製🙌🏻有鹹香味!🔸煙燻初鰹:以日本櫻花木煙燻!好香又軟熟😘🔸北海道喜之次:加咗柚子皮🍊令魚肉更提鮮!!. ✨千葉縣地蛤清湯☺️大大隻蜆肉!表面灑咗芽葱!日本海藻墊底!湯底鮮甜又濃郁海鮮精華!. ✨富山縣白海老唐揚富山灣小白蝦經過脆炸!連蝦殼可以一齊食🦐🦐擠啲青檸汁令蝦蝦更鮮味!. ✨毛蟹北海道毛蟹肉😍😍旁邊為酸酸哋嘅土佐草啫喱!造型&食感都清新!!. ✨近江A5和牛天婦羅近江牛以紫蘇葉同薄薄炸粉包裹!於切口位沾粉紅色岩鹽同食!入口牛味重且有即溶口感😋😋幸福感滿滿❤️. ✨季節野菜天婦羅🔸賀茂茄子🍆口感實在!似食緊瓜類😆🔸日本粟米芯🌽炸得熱辣辣!爽口!. ✨刺身🔸中拖羅:面頭有山葵漬!入口半秒溶化嘅感覺🥰🥰🔸赤身:捲住爽脆准山!平衡咗豐富魚脂感🔸大拖羅:網燒後好

一人前 Omakase $2180 @ (另加一服務費)
✨先付
用咗日本嘅黃粟米🌽打成嘅凍湯!十級清甜😚😚
✨季節刺身
🔸春魚:以鹽麴, 麵豉醃製🙌🏻有鹹香味!
🔸煙燻初鰹:以日本櫻花木煙燻!好香又軟熟😘
🔸北海道喜之次:加咗柚子皮🍊令魚肉更提鮮!!
✨千葉縣地蛤清湯
✨富山縣白海老唐揚
✨毛蟹
✨近江A5和牛天婦羅
感😋😋幸福感滿滿❤️
✨季節野菜天婦羅
🔸賀茂茄子🍆口感實在!似食緊瓜類😆
🔸日本粟米芯🌽炸得熱辣辣!爽口!
刺身
🔸中拖羅:面頭有山葵漬!入口半秒溶化嘅感覺🥰🥰
🔸赤身:捲住爽脆准山!平衡咗豐富魚脂感
🔸大拖羅:網燒後好香🤤魚油脂湧哂出嚟!軟綿綿質感非常正!!
✨季節の燒物
😍是日為清酒燒蠔!品種為獨眼龍!順滑入喉滿口鮮嫩飽滿食感❤️
✨筍の子, 木の芽煮付
嚟自鹿兒島嘅筍&空豆😊😊加上咗獨特嘅木の芽+味噌!擺盤都好精緻💮💮
✨北海道雲丹
用咗紫海膽比較甘口😋先食一啖品嚐海膽原味!之後再將三文魚籽, 蝦肉, 淡雪鹽撈勻同食!鮮味爆燈‼️‼️
✨九州黑鮑
為日本鮑魚級數最高等級🏅底下為以鮑魚汁煮成嘅白蘿蔔!中間有鮑魚肝醬可同食增加鮮明味道🤝🏻🤝🏻
✨太刀魚土鍋御飯
將太刀魚魚肉+栗蟹肉拆開!以魚沼越光米+北海道七星米兩種米(立魚煮成嘅湯煮飯), 仲加有舞茸菇, 三葉等添加風味🍄
✨果物
蜜瓜🍈 + 芒果🥭!甜度高嘅日本水果就係人間極品👍🏻👍🏻