2009-10-31
生日撞正重陽都仲要日頭番工忙到癲,放左工同老婆過海去老銅開飯。由於有人講左好耐想去試,結果早一星期訂檯,上到去我老婆先話個場好熟口熟面,上兩手開過另一樣野,裝修有執過改過,但個景觀同牆身顏色都仲認得出。由於係上樓私房菜,檯唔多人手亦唔多,出菜會比較慢少少,但服務都算周到。原本想叫羊扒,不過驚太太無得分就改叫牛扒,太太就叫波士頓龍蝦意大利飯。 先黎個前菜,煎三文魚再拌左d醬係面,味道一流!湯就叫左個薯仔湯同海鮮雜燴,前者煮得夠長時間飲落去口感不俗,後者明顯係罐頭貨色再後加鮮蝦同帶子,明顯失色。麵包兩條加埋牛油,麵包so so,但牛油滑而不膩認真唔錯。主菜送上門,飯我試過一啖味道好ok,太太就話好好食,龍蝦都夠大隻夠佢食。我份牛扒有10安士,好就好好食,不過脂肪好多,多到食到尾係有少少頂唔順....甜品方面跟餐個一杯仔,細就細d不過有d質素;但個人認為加少少錢轉心太軟仲抵食,因為明顯大份夾好食!無開酒埋單800,始終店仔細細+上樓,客人轉數一定唔會多,價錢唔會太低,當然對比番個質素亦算合理。可以考慮再食,因為人少少靜d舒服d
先黎個前菜,煎三文魚再拌左d醬係面,味道一流!
麵包兩條加埋牛油,麵包so so,但牛油滑而不膩認真唔錯。