2017-02-08
今年生日由於唔係假期,所以一家人近近地喺屋企附近食個放題慶祝吓啦!食放題嚟講,餐廳嘅外觀好重要,因為食到肚痛就慘喇!而呢間漁屋夠哂裝修華麗丶夠哂光猛整潔,仲要好多人客,代表魚生都夠哂新鮮!台面成疊點菜單,第一樣一定要叫刺身啦!三文魚,北極貝,吞拿魚就成日都見,呢度仲有帶子同赤貝添呀!個刺身一上台,真係嘩嘩聲,好大盤呀,好有氣勢!相機食完就到我喇!首推三文魚,夠哂厚身,肉質仲好肥美;吞拿魚超鮮甜又唔靭;而蝦就隻隻都彈牙!正呀!好大隻嘅芝士焗蠔呀,啲芝士多到呢!好yummy呀!芝士味夠哂香濃,隻蠔又燒得啱啱好,好正呀!冬天就最啱就係食呢啲暖笠笠嘅牛肉鍋!好多牛肉呀,仲好入味呀!一家人chare一個就啱啱好,如果唔係食唔到round 2刺身呀!食蜆最驚就係多沙同得殼,不過呢度嘅炒蜆估唔到都幾有鑊氣,粒粒蜆肉都漲卜卜,正呀!仲有,呢度嘅炸物方面都有唔少選擇:金菇牛肉卷丶燒牛仔骨丶一囗豆腐丶燒雞翼丶炒野菜丶天婦羅丶一口炸芝士丶炸雞軟骨等!好脆口呀!值得一叫!最後,餐廳突然熄燈,仲播生日歌添!期間店員亦捧出生日蛋糕,好surprise呀!
题外话/补充资料:
記住預早致電訂位,生日仲有蛋糕送呀