2009-09-19
呢晚同好朋友慶祝生日 ~ 決定o黎試下一向口碑唔錯o既AppleGreen ~ 雖然見到下面有食家留言發生左唔愉快o既事件..但我都好想去試下...我地訂左 8.30 就有位俾我地!so far d 侍應姐姐都好有禮貓,面帶笑容。我地叫左:前菜: (半份) 芥末芝士脆片 (半份) 凱撒沙律(半份) 棒棒雞芝麻汁沙律 (大概係咁o既名..)我覺得脆片最好味 ~ 雖然半份只係得四塊,但我地四個人一人一塊剛剛好!沙律水準夠平均,味道 (醬汁) 唔錯,菜夠新鮮 ~ 而且我地要求Oliver Oil 佢地都無俾面色或者係覺得奇怪 ~ 意粉:明太子意粉 ~ 比較 creamy 一點,但味道不太咸,可以隨意再加配菜,如肉丸 ~ 份量就較少了一點 ~ 主菜:燒菠蘿 + 美國炭燒牛排 我地叫七成熟,佢地大概都做到咁 ge 水準 ~ 肉質好軟,有grill 個種味 ~ 而且燒菠蘿 d 汁 滲左少少響個牛排到,估唔到食落咁 fresh ~ 肉味有種清清 ge 菠蘿味,好suprise ~ 主菜仲可以自已配多幾個伴菜 ~ 我地揀左個芝士通心粉 ~ 細細份,但好夠味,芝士好多,夠 creamy 但唔算係「漏」
我地訂左 8.30 就有位俾我地!
so far d 侍應姐姐都好有禮貓,面帶笑容。
我地叫左:
前菜:
(半份) 芥末芝士脆片
(半份) 凱撒沙律
(半份) 棒棒雞芝麻汁沙律 (大概係咁o既名..)
意粉:
份量就較少了一點 ~
主菜:
燒菠蘿 + 美國炭燒牛排
我地叫七成熟,佢地大概都做到咁 ge 水準 ~
主菜仲可以自已配多幾個伴菜 ~ 我地揀左個芝士通心粉 ~
細細份,但好夠味,芝士好多,夠 creamy 但唔算係「漏」,
咁 o既份量配主菜都夠哂 ~
甜品:
焗蘋果酥 - 曲奇面配下面 ge 蘋果,味道剛剛好,唔太甜!(我好怕太甜..好似麥記蘋果批個d)
仲有個小雲呢拿雪糕 balance 返個酥和蘋果 ~
法式脆燉蛋 - 我們最鐘意就係呢個人! 唔漏不特止,蛋上的脆冰做得夠厚又脆!燉蛋好滑,又有點 creamy o既口感!食落口o既感覺好好 ~
最後,不得不提 ge 係當我地要求 waitress 姐姐幫我地換左張紙,
我地要張乾淨 ge 食甜品 (因為食主菜和沙律食到好dirty) ,佢地都好快幫我地換左!
而且相片個蛋糕係我地自已帶o黎 ga,佢地無收我切餅錢 ,仲幫我雪住,插埋
candles (其他甜品都插左..好好笑..) 拎出o黎!好 suprise, 仲主動幫我地影相添!
今次食得好開心,因為 service 算很好,食物水準又很不錯,餐廳環境係靚裝,
有一大班人響身邊會嘈少少,不過食飯都係開心咁食,唔太騷擾都 ok o既!
好朋友都食得很開懷呢!