2018-12-30 232 浏览
從未試過一間食肆俾生肉食星期日兩點幾walk in入去,見無乜人排隊試下(服務)感覺侍應個個都大壓力,侍應都嬲嬲地咁,但一舉手一定有人招呼(香港人工太低,壓力太大,西客太多)(ps:有個肥仔幾好態度)(環境)唔係講笑,行入去條路幾窄下,枱面坐位大細算正常,但佢蒸籠好大個,放得2個籠都已經感覺無哂位(香港地寸金尺土,算)(食物)宜間野係賣噱頭,味道真係食家上身一定死得1。禮服乜乜玫瑰蒸包(3個)曼頭一個,賣相ok,玫瑰花樣,包面加花瓣碎,但味度可以話係同水一樣,零味道(曼頭連包既氣味都無…可能係真。曼頭)2。奶黃包(2個)其實真係就咁百佳買一包奶黃包再面放一塊類似食用紙放上去蒸就搞點(我估係咁整),咁就收成6條野,噱頭同版權費真係不得了3。玫瑰普洱茶就咁個茶包掉落去,無玫瑰味,普洱味極啖,買盒茶包返屋企沖都有味過佢,仲位位收成廿蚊4。荷葉雞飯(生既無食過)等左30分鐘以上,追左一次隔幾分鐘就拎住兩籠上兩枱客一上枱返轉舊雞全件雞個底都係生肉(生到個底都係啱啱解凍戈款)立即唔食,叫侍應黎,佢話換但要等20分鐘,即時唔等埋單走人(估計廚房忘記出單,一追就俾埋個未得既出去)總結:成間鋪剩賣噱頭,
從未試過一間食肆俾生肉食
星期日兩點幾walk in入去,見無乜人排隊試下

(ps:有個肥仔幾好態度)

(食物)宜間野係賣噱頭,味道真係食家上身一定死得
1。禮服乜乜玫瑰蒸包(3個)

2。奶黃包(2個)

3。玫瑰普洱茶

4。荷葉雞飯(生既無食過

等左30分鐘以上,追左一次隔幾分鐘就拎住兩籠上兩枱客

總結:
成間鋪剩賣噱頭,吸引Fans,大陸人,外國客(可能我對美少女戰士零興趣)
價錢好L貴,碟碟野都貴到趴係到
建議食家唔洗試,味道真係非常一般(感覺仲差過百佳自己屋企整)

另外建議食前檢查是否全熟

(仲叫点心代表,完全唔知佢代表到啲乜
奶黃包
玫瑰蒸包