2021-02-12
之前見依間d 評價麻麻地,但今次只係想食少少野,所以比次機會佢😂今次叫左鮭魚五目釜飯定食配玄米茶。跟餐加$48 叫多左個窩夫新地。另外再叫左個粒粒抹茶冰牛奶同埋抹荼心太軟。鮭魚五目釜飯要等大概15至20分鐘,等熄左火就可以開蓋加埋啲蔥同紫菜撈勻再焗一陣就可以開蓋食。鮭魚五目釜飯上面啲三文魚真係少到唔搵唔到🧐🧐,所以根本食唔到有三文魚味,真係有啲失望😞入面仲有4隻細蝦同埋2隻帶子仔。個飯比較濕,成個感覺食緊個好濕而冇咩味既飯🤢個玄米茶又唔知點解唔係平時飲開果d 味,個味怪怪地,冇玄米味,但又好似有啲薑味😕飯跟餐仲有甜品,但其實係個少少甜嘅既啫喱,食咗好耐先食得出果少少甜味🤨窩夫新地都ok 既,個窩夫好脆,配上綠茶同焙茶mix 既雪糕,上面有d 丸子🍡雪糕都好濃味,但比較水,但整體來講都唔錯😋粒粒抹茶冰牛奶係冰左既抹茶粒加3.6牛奶,但即使抹茶粒融曬都冇咩抹茶味,只係飲到牛奶味😖抹荼心太軟真心好味,心太軟熱辣辣,一切開中間嘅抹茶醬流晒出嚟,而且抹茶醬好濃郁👍🏻👍🏻👍🏻整體來講可能始終呢間餐廳係主打甜食,所以甜食好味過鹹食好多😂我覺得雪糕個味同埋心太軟係真係好好食🥰其他就真係唔洗試🥲