2022-07-17
開心就要塭野食、要再開心d梗係要食甜品❤️💛每次見到「甜姨姨」個超級刨冰,已經心心眼,想去食😋❤️💛 🖍銅鑼灣分店之前被迫停業三個月,終於等到開返可以懲罰佢。店內環境舒服闊落,仲有面好適合打卡嘅花牆,而刨冰製作需時都要10-15分鐘左右,未食前可以睇下枱邊有食刨冰嘅教學,吾使怕跌到成檯都係刨冰架,口感超級綿密,唔會食到一粒粒碎冰,夏天食超爽🥰🥰 🖍400次髒髒冰x kitkat ~呢個招牌推介,一擺上台真係好壯觀,大過我塊面,最上面有啲tiramisu嘅mascarpone cream 香滑濃郁嘅朱古力味同埋少少榛子味,冰嘅中間仲有朱古力粉同埋朱古力脆脆,令到口感更加豐富,真係超級正,啱晒我朱古力控😜味道好似金莎,食到一半再落朱古力醬,真係食唔停口😋😋 🖍即撞木桶豆腐花~豆腐控,我最鍾意原桶上感覺,即叫即做,豆腐花好滑,而且好有豆味重,食完刨冰又食豆腐花,冰火二重奏好正 😋🥰💛❤️ 🖍由天后總店主打傳統港式開始幫襯,當年天后幾間糖水舖,依家得返「甜姨姨」仍然企穩陣腳,全靠老闆娘十幾年黎肯花心思,不斷推出期間限定同新產品,努力迎合市場,疫情期間更特別推出18杯瘋味小杯甜品,梗有一款你鐘意,方便
🖍由天后總店主打傳統港式開始幫襯,當年天后幾間糖水舖,依家得返「甜姨姨」仍然企穩陣腳,全靠老闆娘十幾年黎肯花心思,不斷推出期間限定同新產品,努力迎合市場,疫情期間更特別推出18杯瘋味小杯甜品,梗有一款你鐘意,方便又衛生,比大家開share吾會食到厭又黃到結晒冰嘅甜品店,吾可以比佢消失,一定要繼續支持小店👍💛💛
❤️400 𝑇𝑖𝑚𝑒𝑠 𝐷𝑖𝑟𝑡𝑦 (𝑚𝑎𝑑𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑁𝑒𝑠𝑡𝑙𝑒 𝐾𝑖𝑡𝐾𝑎𝑡 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒)~ shaved ice *Yummy😋😋😋
#shavedice#かき氷
#甜姨姨私房甜品#auntiesweetcwb#銅鑼灣美食#銅鑼灣甜品#夏日#消暑#刨冰#夏日甜品#黃店#支持小店
📮甜姨姨私房甜品@auntiesweetcwb
🎉地址 :銅鑼灣耀華街11號地舖