2020-01-19 46 浏览
之前去過太子嘅慢煮店食過,就想試下更好嘅~近近地去左上環呢間坐無虛席嘅慢煮餐廳。先黎一杯血橙Gin Tonic,隻色有少少粉紅色,飲落都有少少橙味,不過Gin 就少左啲啲。然後就黎左慢煮鴨髀同蕃薯條,蕃薯條新鮮炸起熱辣辣,配埋黑松露醬更加香口~鴨髀同樣都係熱辣辣做起,鴨香濃郁同埋都幾大份👍🏻👍🏻,惟調味重左少少有啲咸🤔食完鴨髀就岩岩好慢煮牛上枱啦!🤤扒有分大中小,呢份係最細份,但都夠兩個人食~牛扒食落軟腍,牛味都足,不過都係覺得偏咸左少少😮最大驚喜反而係甜品!只係三十幾蚊就有一份窩夫,窩夫係比利時果種,比較鬆化,牛油味好香好濃,配埋雪糕簡直不得之了!去到就得叫甜品試下!😍

2020-01-07