The Place

餐厅: The Place
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: The Place
资讯:

2021-02-28 24807 浏览
🇭🇰The Place·呢间我成日见到有人推介佢地既buffet 近排发现原来佢地下午茶都有buffet 所以就决定嚟试下 佢地依家openrice有75折添😈😈·日韩街下午茶自助餐$338·泡菜 韩式大豆芽 韩式泡菜 韩式菠菜中华沙律 l 味付螺肉 l 手握波子寿司 l 味噌汤因为佢都真系几多嘢食 所以我哋一开始就攞咗啲前菜先 我觉得佢啲韩式前菜麻麻地 因为佢调味比较淡🤭反而中华沙律同埋螺肉就几好食 尤其个螺肉超级大粒 而且好弹牙😎佢个波子寿司我就纯粹觉得佢好靓 所以攞咗一件 估唔到都唔错 旧北寄贝比望落好味😂😂之后佢个味噌汤都几有惊喜 佢系赤味噌嚟嘅 所以比较浓味 而且有啲海鲜咸香 我自己几钟意😌·韩式泡菜饺子 l 卡邦尼韩式年糕 l 韩式炒粉丝 l 泡菜配炸鸡 l 韩式大酱汤青口l 韩式鸡翼佢啲韩式嘢食整体都OK嘅 不过始终因为佢将啲嘢食摆出黎 所以唔系话超热🙊🙊我觉得佢既炸嘢几有惊喜 入面仲系juicy 而且个皮好脆 系个鸡翼炸皮稍微厚左少少🐤之后韩式粉丝都唔错 个饺子因为有汁就淋左少少 但系个味道ok既 个卡邦尼年糕我就觉得个酱怪怪地 好似好粉咁🤔😂·炉端烧 l 炸吉列黑
🇭🇰The Place

韩式炒粉丝

炉端烧 l 炸吉列黑豚肉 l 日式照烧鸡 l 关东煮
炉端烧
章鱼烧

佢个炉端烧都唔错 我地试左冬菇 大葱 猪肉 同埋免治鸡肉棒 全部都唔错 系佢调味淡啲姐😂之后佢个吉列黑豚肉又系出乎意料几好味 个猪扒好嫩 而且个皮都好脆😌个日式照烧鸡都唔错 个关东煮就麻麻地吸引 因为佢大部分都系鱼蛋啊 狮子狗个啲😂😂
日式蛋包饭 l noodle station l 日式绿茶荞麦面
日式蛋包饭

之后佢个蛋包饭出乎意料好好味😍我地系纯水仲食得落先攞 但系佢个咖喱汁好好味 而且佢个饭系蕃茄底 之后啲薯仔都好软糯🍛佢个即整乌冬就正正常常啦 个乌冬几好食 不过个叉烧就好un🤭🤭个荞麦面都唔错嘅 好钟意佢有柴鱼片同紫菜丝 不过就因为摆得耐所以真系偏淋🙊😂
韩国士多啤梨千层蛋糕 l 榛子牛奶朱古力慕丝 l 柑桔柚子布丁 l 焙茶焦糖炖蛋
韩国士多啤梨千层蛋糕
pastries

任食movenpick雪糕
movenpick

士多啤梨气泡酒 l 韩国蜂蜜柚子茶
之后因为我觉得佢啲甜品最出色 所以cover就用左佢😈😈佢个千层蛋糕真系超好食 个酥皮系真系好酥 而且中间𠮶士多啤梨custard都唔会太甜 好夹🍓个朱古力mousse又系劲好食 配埋上面啲榛子碎好似食紧金沙咁 如果佢用黑朱古力黎整一定仲正🤤🤤之后个柚子布丁我自己就觉得偏甜 之后最失望系佢个焦糖炖蛋 佢呢一个唔知系摆耐左定点 佢上面个焦糖融晒 所以搞到好甜🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️之后佢哋雪糕有八款 超有诚意🍨除左果汁 咖啡 茶 之外 佢地仲每人送一杯特饮 不过我自己就觉得普通橙汁好饮啲🤣
#rbyeat
#rby西餐