2023-04-03 30 浏览
其實ocio呢個名對於我嚟講唔算陌生,以前聽到ocio果時,係喺銅鑼灣開店果陣了。呢次係同大仔去,佢放學嗌哂肚餓,咁啱屋企附近有分店,新開到近排都未去,就去下啦。最主要係想食到甜品 😆😁❤️呢間喺鑽石山分店,餐廳環境都係日系feel,座位好多,兩人、四人.... 甚至有兩組好大嘅半圓梳化座位,可以自成一角唔錯。注意一下呢度d菜式份量都係大份 😂所以要冷靜d,不要眼寬肚窄,浪費咗食物 😆🍽️ 晚餐 Set Dinner (17:30 - 22:00 供應)包括:主菜、是日餐湯、飲品一杯(其他特飲或需補差價)主菜:🍝 刺身珍寶帶子龍蝦汁雜海鮮意粉意粉好大碟,配料都好足 😀有青瓜、車厘茄、帶子、八爪魚及蝦 🍅🥒🦐帶子夠大大粒,好鮮甜 😋不過覺得龍蝦汁未夠濃郁,同意粉唔夠入味 🤔跟餐加配小食:🍗 奧斯特色炸單骨雞翼 (5隻) 醬汁惹味,雞翼好juicy 😋不過覺得薯條同雞翼分開擺就好d 😬因為可能有d人未必鍾意薯條沾咗醬嘛 🙃另外單點甜品:🧇 焦糖香蕉朱古力窩夫(所有甜品可加錢 另加雪糕球)嘩!個甜品真係建議3個人share食好d 😅好大份 😦 成座刨冰咁上下高!😆 同menu圖片一樣架!4大件窩

最主要係想食到甜品 😆😁❤️

注意一下呢度d菜式份量都係大份 😂
所以要冷靜d,不要眼寬肚窄,浪費咗食物 😆

包括:主菜、是日餐湯、飲品一杯
(其他特飲或需補差價)

主菜:
🍝 刺身珍寶帶子龍蝦汁雜海鮮意粉

意粉好大碟,配料都好足 😀
有青瓜、車厘茄、帶子、八爪魚及蝦 🍅🥒🦐
帶子夠大大粒,好鮮甜 😋
不過覺得龍蝦汁未夠濃郁,同意粉唔夠入味 🤔

跟餐加配小食:
🍗 奧斯特色炸單骨雞翼 (5隻)

醬汁惹味,雞翼好juicy 😋
不過覺得薯條同雞翼分開擺就好d 😬
因為可能有d人未必鍾意薯條沾咗醬嘛 🙃

另外單點甜品
🧇 焦糖香蕉朱古力窩夫
(所有甜品可加錢 另加雪糕球)

嘩!個甜品真係建議3個人share食好d 😅
好大份 😦 成座刨冰咁上下高!😆 同menu圖片一樣架!
4大件窩夫!其實一人share一件食都已經ok 😁
窩夫熱辣辣!加埋焦糖香蕉同朱古力醬,簡直絕配!😍
落料真係大方,仲有杏仁片、士多啤梨、朱古力脆脆粒同焦糖醬!🔥
咁嘅價錢真係好抵食呀 🤩 要推介大家試下!🥳

另外搞笑嘅係,我以為本身個窩夫冇雪糕,要嘅話要另外加錢咁,咁我咪+$10要一球囉。點知嚟到果陣我見到2個雪糕球,我就知自己誤會咗 😂😂😂🙈

餐飲我哋轉咗特飲:

🍇 巨蜂提子梳打
幾夠氣,飲落爽口,同夠果汁味,唔會稀哂冇味咁 👍

2023-03-15