2014-05-24
約埋一班同學一齊去食韓燒,同時因為聽過個爐好特別,所以去韓舍(但最後發現原來係伏)。入到去首先嘅感覺就係環境唔錯,不過唔知係咪因為通風系統一般,所以一直都有陣“窿”味。Bar度有自助形式肉類比你選擇,種類尚算多,但係好咸。魚扒係雪藏嘅,唔新鮮亦冇乜味,牛肉好老,又好咸,豬肉味道還好,但唔建議燒,下面講點解。。熟食就只有豬腳姜我覺得ok,其他有飯同粉,但講真,兩百幾蚊任食,點會攞飯啊。韓燒就梗係燒野咖啦,不過最大問題係,佢個爐熱力嚴重不足,搞到每塊扒都好要好耐時間先整得熟,even蔬菜類都唔多夠熱。20分鐘可以比全台人燒到4塊扒,每人一塊,試問點夠食呢。。。好彩嘅係我地可以去攞壽司,最後變左食壽司放題,魚生方面因為太多人排隊,所以都係算罷啦,食壽司飯飽肚。因為冇乜主食關係,我地轉攻甜品,甜品算係還可以,當然唔及甜品鋪,但係有總係好過冇。然後,suppose 2個鐘嘅放題,8點入座9點就叫埋單同開始催。。。因為個經理態度好差咁不斷催促,一個半鐘就走左了!!總結就係,韓燒應有嘅肉類因為個爐慢同埋得個半鐘嘅關係,基本上食得好少。。我地又唔想食咁多飯,所以比左$22x之後全晚基本上係食唔飽的,要
總結就係,韓燒應有嘅肉類因為個爐慢同埋得個半鐘嘅關係,基本上食得好少。。我地又唔想食咁多飯,所以比左$22x之後全晚基本上係食唔飽的,要去糖水鋪繼續填肚。。
簡單講上去食簡直係被激到飽。