旧同事聚会,今次去到湾仔食西班牙菜。餐厅环境几舒适,食物整体都唔错,重适合饮返两杯倾下计。辣味蟹肉挞🦀挞皮香脆,啖啖蟹肉足料,但我哋都食唔出有辣味🤣唔通厨师落少漏落辣椒?秘制招牌香脆咸猪手🐷上枱已经切左件,方便大家share食。猪手调味做得几好,唔会死咸,外皮好酥脆,肉质软熟肥瘦适中,可以配传统酸菜、芥末或者柠檬汁食解解油腻👍🏻暂时系我系香港食过做得几好嘅咸猪手之一🥳烤澳洲肉眼扒配薯条沙律菜🥩牛扒叫5成熟,厨师煮得刚刚好唔会过火。都系切好晒好方便,见到入面微微粉红色,但又唔会出血水,境界好高👏🏻👏🏻流心软芝士麻薯松饼🥞呢个写到明准备时间要30分钟,卖相简单,但一切开就有澎湃嘅芝士流出来,好正。松饼质地松软,介乎梳乎厘同蛋糕之间,有蛋味,不过麻薯唔太突出。招牌鲜杂果麻糬窝夫配雪糕🧇铺满鲜果同雪糕,卖想好吸引!呢个就明显食到麻薯,不过都唔系好多。窝夫外脆内软,配雪糕一流。腰果意式奶冻🍮平时麻麻地奶冻嘅我,觉得呢个都几特别几好味。加左腰果,香滑得黎食到啲沙沙地嘅腰果蓉,口感唔错,甜度都适中👍🏻总括成餐饭样样above average,甜品选择多又好味,钟意食甜品嘅可以黎试一试🤟🏻

辣味蟹肉挞🦀

秘制招牌香脆咸猪手🐷