2016-07-31 120 浏览
呢日行經淘大, 發現竟然開左甜入心! 之前深水埗分店食過對椰子甜品念念不忘, 忍唔住入去再食! 英式果茶同棉花糖朱古力都可以自由攞, 感覺好貼心!咖啡粒粒咖啡味好濃, 焦糖布甸蛋味好香好重, 而且好滑。底下系椰青水整成既啫喱, 有清甜既椰子香甜, 仲好爽口, 感覺好清新! 燉奶非常嫩滑, 奶味唔算好濃, 甜度稍低, 配埋有咬口既海底椰, 感覺好滋潤!!朱古力窩夫份量好大, 望落既邪惡又吸引! 窩夫外層超脆, 裏面軟綿, 而且蛋味同牛油味都十分濃郁, 上面淋上唔少暖暖既朱古力漿, 仲有朱古力雪糕, 正呀!!心太軟用左杯裝, 吸引力降低, 流心度幾高, 但欠缺左外脆內軟既感覺, 朱古力濃度高, 帶少少苦味, 啱哂我! 呢度甜品份量大, 水準唔錯, 又抵食, 難怪只系1點幾, 呢度已經差唔多滿座!