2020-07-14
依家好多不同種類的甜品店,好多都係食不同的新式甜品,反而一D傳統的中式港式糖水就冇咩人做。個日行過呢家養生糊,想起父親大人好喜歡呢D既糖水,但我地又唔識整,所以就一於外賣兩碗,等佢老人家開心下。先要左配凍芝麻糊,因為我記得老豆好LIKE呢個甜品,買既時候就已經聞到好香既芝麻味,真係好耐都冇試過買到咁好味既芝麻糊。呢到有冷同熱,都係$23一碗。食落好滑又好香,食得出佢既芝麻打得好幼,唔會有一粒粒。而且用料都好足,真係一碗食到有滿滿幸福慼的糖水呀~~睇個樣都知好滑喔另一碗我就買左椰汁渣咋$20,因為我好LIKE椰汁既甜品,加上天氣熱又可以雪凍佢先食,同埋我相信呢D糖水比起食雪糕健康得多,所以整多碗同家人一齊食~椰汁好香呢~~而且同樣好多料,加D花奶更帶出甜品的美味,呢D港式糖水真係冇可代替~正
睇個樣都知好滑喔