2010-10-03
係LEE個連續三個GE難得假期裏,同喵小姐繼續之前未完成GE美食之旅,山長水遠去到GE新蒲崗法國餐廳爆左人,唯有同喵小姐轉戰觀塘GE泰國餐廳御泰坊查過OPENRICE GE 御泰坊評分都唔錯,都幾期待下。8點幾去到之後,等左5分鐘都冇就已經有得入座,算係幾快。我同喵小姐睇左睇MENU,原來御"泰"坊唔同止得"泰"國食物,仲有越南風味小食,嗯,佢個英文名應該先真實返映到佢GE地方食物種類。扯得太遠,我同喵小姐點左LEE三樣餸。越南春卷(7.5/10):雖然喵小姐話唔係太好味,我又覺得有小小油,但係用菜黎包咁脆脆GE春卷黎食,口感真係唔錯火燒黑椒牛柳配羅米飯(8/10):LEE個係成晚最好味GE餸,D牛柳燒得恰到好處,點少少酸辣汁,將菜包住牛柳同羅米飯一齊食,一個字「正」!菠蘿炒飯(7.75/10):小弟的FAVOUR 算係幾有特色,係雕空左菠蘿中間再將D炒飯擺入去,炒飯吸收左D菠蘿汁,食落倍添野味,唔錯唔錯! 今晚D野食唔錯,不過喵小姐覺得始終係係大商場入面食肆,多左份連多份連鎖快餐店GE感覺,諗諗下又係,不過冇詳所謂,服務態度算唔錯,小弟有得用D好味野醫肚就OK!=P好,聽日再同喵小姐
扯得太遠,我同喵小姐點左LEE三樣餸。
好,聽日再同喵小姐轉戰西貢食下D隱世美食同體味下香港唔同GE另一面,喵小姐一齊沖啊!!!