2018-01-02 105 浏览
约左朋友食西餐,呢间铺头装横好特别,有少少外国感觉,用木质的家私亦令到间餐厅品位提升。可以选择dinner set,又或好似我地甘散叫两份主菜再加钱升级变套餐,其实价钱同set唔系相差太远,但就可以拣你想食的。餐包小口松脆,再配呢个好特别的沙律酱,酸酸甜甜,令人好想食一口再食一口。呢个西餐汤creamy得黎又唔油腻。餐饮叫左冻奶茶同似乎系招牌的接骨玫瑰茶,味道几特别。主菜首先黎左个烩火肋肉,望落去好似好细份,但其实份量岩岩好。个烩肉汁好浓味,如果就甘食会偏少少咸,所以要配上面包。牛肋肉烩完唔会韧,反而好嫩,又吸收到酱汁味道。最后系今晚最想试的炭烧肉眼扒。果然好好味,表面好有炭烧味道,我地叫左7成熟,肉汁依然丰富,唔会觉得干身。
餐前面包

餐汤
呢个西餐汤creamy得黎又唔油腻。
冻奶茶
冻接骨木玫瑰花茶
餐饮叫左冻奶茶同似乎系招牌的接骨玫瑰茶,味道几特别。
红酒慢煮美国安格斯牛肋肉烩薯仔伴意大利软包

炭烧美国顶级1855肉眼牛扒伴薯菜