2024-05-21 172 浏览
烧牛肉沙律:牛肉份量超多食到底全部都系肉几乎揾唔到菜,主要系有芹菜、洋葱,想食菜就拣番青木瓜沙律/炒菜,牛肉好腍调味都好好味,不过都几辣下唔食得辣唔建议嗌鸭肉生菜包:食落同猪肉差唔多但多左啲油香,九层塔香味好出,少少辣,份量都好多唔洗就住黎包菜,好味道😋马沙拉咖哩鸡:咖哩底非常出色,椰香甜味都好balanced唯略嫌鸡肉唔够入味同埋薯仔偏硬,可能星期六晚太多客人煮得唔够耐,反而入面啲三色椒同洋葱甜甜地出奇地好味,个蒜蓉包劲多蒜脆得黎又唔会太硬刮口,点埋咖哩汁更上一层楼。因为个咖哩汁太出色我地最后又加左个薄饼黎点,薄饼出奇地唔油腻而且份量都唔少有8块,咖哩汁同饼都唔会好油所以食哂啲汁同饼都唔会有好饱济既感觉香茅茶:饮落有香茅味同绿色椰子糖果种米香味,唔甜,解渴清爽同平时既泰国菜馆唔同呢到环境好干净阔落,服务态度亦都值得表扬,而且有3层唔惊冇位位,我地见有一大班朋友黎饮酒,又有一个家庭黎庆祝生日,有好似中式茶楼果种转盘枱,如果家庭聚会唔想次次都系食中菜可以黎试下
烧牛肉沙律

鸭肉生菜包

香茅茶

香茅茶:饮落有香茅味同绿色椰子糖果种米香味,唔甜,解渴清爽

烧牛肉沙律
鸭肉生菜包