招聘中
薪金面议
20天前
薪金面议
20天前
星期日嘅時間想帶屋企人試新嘢,嚟到灣仔後街見到一間有三層樓高嘅泰國餐廳,門面裝修整潔華麗,而且就喺灣仔地鐵站5分鐘步程,真係非常方便!星期日嘅時間都非常爆滿,睇嚟好多都係熟客仔,除咗單點食品仲會有午市套餐供應,款式選擇齊全,價錢都好合理,就算去唔到泰國都可以食到地道嘅泰國料理!首先點咗一份午市嘅海南雞飯,跟餐仲可以有杯餐飲,我就叫咗一杯香濃奶味嘅熱咖啡,再單點咗杯橙汁,同另外仲咗一啲佢哋推介嘅餐牌菜式。青檸蒸魚 (烏頭)168本身係酸辣嘅青檸蒸魚,因為屋企人唔食辣嘅關係,今次係走辣,我哋點咗一份烏頭勝在肉質更嫩滑!烏頭上面放滿左青檸同酸菜,配合埋秘製湯汁,放喺火爐上不停加熱,魚肉朔晒湯汁,非常入味!酸酸甜甜嘅味道,夏天品嘗更加開胃!海南雞飯 75香濃滋味嘅海南雞飯,每一口米飯也充滿雞的鮮甜味,很久沒有吃到海南雞有雞味,而且雞皮也是相當滑溜,配菜的雜菜相當清甜,一份套餐二吃出廚師的功架👍🏻椰青班戟 55超濃厚椰香味,類似糯米蛋糕的質地,啱晒螞蟻人品嘗,甜得嚟又唔係死甜,每一啖都椰香味撲鼻!麵包焗咖喱軟殼蟹 208作為招牌嘅焗咖喱麵包軟殼蟹,用三色椒配搭香脆軟殼蟹烹調出具層次的鮮甜風味,軟

青檸蒸魚 (烏頭)168

海南雞飯 75

椰青班戟 55

麵包焗咖喱軟殼蟹 208
作為招牌嘅焗咖喱麵包軟殼蟹,用三色椒配搭香脆軟殼蟹烹調出具層次的鮮甜風味,軟殼蟹豐厚肉身,香濃咖喱偏甜帶微微香辣,以原隻麵包裝嵌餡料,麵包外脆內軟,朔晒咖喱汁非常滋味!

椰青 45
襯埋個椰青pancake ,點返一個即開椰青,清甜醒神,有一刻真係錯覺以為自己去咗泰國🤭
2023-07-02