2023-03-05 107 浏览
鸟福 - 红磡今日同男朋友去咗屋企附近嘅鸟福度食串烧 以前呢栋大厦系酒店黎 我哋间唔时都会去隔离嘅酒楼饮茶 而家转咗做青年宿舍 亦进驻咗新餐厅鲜鱼刺身拼盘 有三款 深海鲈鱼 目人狼 鲭鱼 三款鱼一食落口就已经知道系非常新鲜 完全唔会有腥味而系好清嘅鲜鱼味 尤其鲭鱼最令我惊喜 本身条鱼带点油脂好甘香 点埋醋食好易入口汁烧鸡颈肉 鸡颈肉爽弹 而且个汁好惹味猪皮串扬 呢个都系第一次食 佢系猪皮加埋类似火腿包咗炸浆炸而整成嘅天妇罗 口感都几特别人气鹿儿岛和牛炒饭 铁板上 嚟到会淋上黑椒汁 铁板够热 啲汁一洒上就会听到咋咋声 而且做到有饭焦好香口 炒饭粒粒分明 即使本身已经饱咗九成都不自觉食晒成碟另外店员话呢间餐厅其实同同层另一间上海茶酒楼雪园会馆系同一集团 所以如果你想食多啲种类嘅食物或者食食下串烧觉得闷 都可以喺隔离餐厅嗌啲上海菜过嚟食 下次我都想试下食住小笼包饮Cocktail食串烧 哈哈#相机食先 #手机食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #串烧 #鸟福
鸟福 - 红磡

汁烧鸡颈肉 鸡颈肉爽弹 而且个汁好惹味

#相机食先 #手机食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #串烧 #鸟福 #红磡