尖沙咀凱悅酒店咖啡廳

Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui
2017-08-15 3258 浏览
今個夏天好似不停咁食(增磅中)而今年去酒店食自助餐次數亦激增,皆因好多酒店同信用卡公司合作做Promotion今次去嘅Hyatt Regency Hotel 用Visa Signature 預先訂位及付款可享午市自助餐買一送一優惠因爲呢間酒店較受歡迎,所以需於兩星期前book位~優惠期到31/10先睇睇環境裝修有少少古典味,座椅舒適,而今次亦幸運地安排到卡位座椅上方有一排排書架吊櫃,感覺置身於圖書館內。自助餐食物分區有好幾個,空間充足,唔驚對方攞食物時會有碰撞,呢方面設計做得一般三四星酒店好,而甜品區似乎係皇牌除咗Movenpick 雪糕區,自助糖水、仲有木桶豆腐花、楊枝甘露、夏日透心涼沙冰,蛋糕放置喺凍櫃內,需要時專人幫你攞,Standard 分量,唔怕整到污糟或者被客人搞到亂讚!而食物種類都算多,冷盤就一般,有凍蟹、青口、凍蝦、翡翠螺、魚生壽司bar,少量沙律、水果,當中柚子沙律較特別,酸甜有柚子少少澀味熟食方面種類繁多,質素較好,有鐵板燒(牛扒、牛舌、鯖魚)、點心、中西湯、咖哩、日式鐵板燒、天婦羅、叻沙粉麵,牛扒師傅會翻熱,大約7成熟唔會過靭,天婦羅即炸夠新鮮中湯有兩款,粟米海鮮
今個夏天好似不停咁食
(增磅中

先睇睇環境
裝修有少少古典味,座椅舒適,而今次亦幸運地安排到卡位
座椅上方有一排排書架吊櫃,感覺置身於圖書館內。
讚!
中湯有兩款,粟米海鮮羹或黃瓜豬骨湯,而西湯係白菌湯、濃濃菇味又滑無得頂

呢度自助餐最吸引我嘅係沙冰
有俊俏小鮮肉為你服務
分別有芒果熱情果及菠蘿椰子口味,可另加軟雪糕喺面,乳酪或朱古力或扭紋都得
菠蘿椰子味道清甜,好消暑

除左以上甜品, 特別推薦呢度嘅朱古力MOUSSE CAKE!!
濃滑黑朱古力醬喺面,好正~裡面蛋糕亦唔太甜,食完有衝動追加一份, 但因為仲有其他甜品實在食唔落(
藍莓奶凍用蛋殼形器皿裝,夠精緻,味道唔錯但唔算驚喜。葡TART 係BITE SIZE滿足口感。
至於拿破倫就幾唔錯,CUSTARD夾心餡,滑而不漏,甜而不膩,加上脆脆地口感好好。
自助餐當然唔少得雪糕CORNER!共有6款選擇~ 最後以皇牌VANILLIA及RUM RAISIN 口味MOVENPICK 雪糕球作為今餐結尾~
由於今次1點後先到達~唔太夠時間食,決定31/10前再戰

2017-08-14