2013-01-07
前兩天喺雜誌見到燒魂有新店開張,又有facebook優惠讚好送曰本蠔刺身,加上之前去過其它分店都幾好,而我男朋友係一個大食之人,放題最啱佢,所以就打電話book位,又真係估唔到接電話個男仔講野語氣又幾好喎,佢已經當左我係佢啲friend咁,好有親切感,而家真係好少人做到,講番當晚用膳,唔算太多人,個場地好大,好多位,而且差唔多全部都係卡位,坐得好舒服,一坐低,個經理話已經幫我地預備左刺身拼盤,再加埋個蠔刺身,已經興奮到極點,個刺身出左黎賣相好靚,吞拿魚,三文魚,帶子都好新鮮,而個甜蝦更值得一讚,非常肥美,相反個生蠔就見人見致,因為好重蠔味,令到我食唔慣跟住就講下壽司,芝士鰻魚,燒帆立貝燒得好香,估唔到係有海胆食,好鮮甜,正!不過個蟹籽就比較差,無囗感至於熟食方面,天婦羅蝦,蟹棒食落去熱辣辣,好香囗,不過炸餃子就差啲,炸過濃,個皮好硬串燒方面,一口牛真係值得一讚,有一種入口即溶感覺,至於一口腸同番薯仔就無乜特別不過最好味就真係要推介牛油炒野菌,牛油味超香,連隔離枱都聞到話香,粗魯啲講句真係無得輸最後環節係食雪糕,個經理話係出名牌子嘅雪糕,個曲奇雪糕又真係好好味總括黎講,服務,食品都做得幾
總括黎講,服務,食品都做得幾好,在放題裹面做到接近居酒屋水準已經很不錯了