餐厅: 彩福皇宴 (京瑞廣場1期)
资讯:

2019-05-27 422 浏览
今日放假,特登同爸妈去饮茶,见石门呢间酒楼都开左一段时间都未去过,今日就黎呢度会一会佢。去到酒楼原来呢间酒楼都唔算细,个大堂都几大,又冇柱位,装修都几光猛时尚,座位够濶落,唔会俾人觉得枱连枱既挤逼感。如果摆酒呢度都几适合。因为我预先book了枱,所以唔使等位就可以直接入去,侍应安排了我们入房坐和预先问定我们要什么茶,所以一坐低就好快有茶送上。房入面得几张枱,环境清静,同朋友黎饮茶倾偈就啱晒!我们坐下后第一时间就睇下有咩好野食,原来呢度有几款点心系得过奖,咁当然唔好执输叫几款黎试下佢啦,额外再叫了其他点心和一碟炒野。三个人食应该够吧!叉烧肠上枱,他们用一只长碟来盛载,叉烧馅算几多,肠粉都几滑,唔错!第一款得奖点心上枱,呢碟叫做芝心海皇千丝春卷,净系睇个样都已经杀晒!啲米粉丝炸得好松脆,包里入面的芝士馅几浓,入面仲有冬菇,加埋一些虾粒,外脆内软,非常香口鲜味,食完一粒都忍唔住要再食多一粒!我最喜爱的咸水角新鲜炸起,面头好脆,入面热腾腾,馅料十足,正!银芽肉丝双面黄,一上枱感觉好大碟,未食都觉得抵食!面炸得好脆,加上肉丝同芽菜,令成碟面都香气扑鼻,我都不禁食左三碗!嘻嘻!!第二个得奖点心系旋

叉烧肠粉

芝心海皇千丝春卷

咸水角

银芽肉丝双面黄

第二个得奖点心系旋风流心奶皇包,外表成个旋风造型,相当得意,一咬落去啲奶皇就好似火山爆发咁流出,奶皇好香滑,个包好软腍,真系值得回味!

旋风黄金流沙包

虾饺皇皮做得够薄,入面的虾好爽脆和饱满,值得推介!

虾饺皇

第三款的得奖点心系原只鲍鱼烧卖皇,他采用细细只原只鲍鱼放上面,口感弹牙唔靱,配埋个烧卖皇一齐食,简直系人间美食!

原只饱鱼烧卖皇

呢度既食物质素同环境都唔错,下次会再来!

2019-05-27
叉烧肠粉