2017-08-06 67 浏览
今晚心思思又想食韓燒,諗起isquare戲院樓下有間新開嘅韓國餐廳,於是叫好友一齊去試試!我地7點幾到,等左約10分鐘就有位。餐廳裝潢較市面韓燒餐廳有心思亦較寛敞。餐廳選擇好多樣化,有齊炸雞、韓燒、韓式小食、拌飯、麵食等,因為我地一心黎食韓燒,所以好快決定order左份上牛烤。呢份上牛烤$288,份量幾大,夠曬2個人食。佢包含左5款肉,有小牛排、肉眼、牛立方、腹胸肉同牛舌。牛立方真係堅大舊,真係要每邊燒幾分鐘,再切片再燒幾分鐘,相當考你耐性,佢肉質較厚實、有咬口,但肉味較濃郁。我個人較愛牛舌,薄切,易燒,脂肪分佈均勻,口感較綿滑,正!食韓燒其中一個重點係爐邊蛋,加入泡菜,又滑又惹味,like!食到熱辣辣飲返杯蜜桃沙冰($38),又清甜又解渴,爽呀!呢間韓燒環境舒適、食物種類多、質數又唔錯,大眾價錢,會推介俾朋友。

食到熱辣辣飲返杯蜜桃沙冰($38),又清甜又解渴,爽呀!