2021-01-14 51 浏览
一向钟意食牛扒嘅我,今日竟然去左🐷猪门店 The Salted Pig😊 The salted pig系招牌菜式而闻名,会选用猪嘅最好部位确保用优质同埋新鲜嘅食材制作食物💕 原来呢度食物认真唔错👍,我自此可以更多元化食唔同嘅野😋 而且呢间餐厅地方又大,环适舒适🍽,主打食物以🐖猪为主😍 🐖Sharing Snack Platter 小食分享拼盘拼盘份量好大,好似美式size一样,入面有有8款小食,还有3种酱汁选择,有BBQ sauce,香草同埋牛油果 sauce😍🔸️苏格兰鸡蛋 ~外面包左一层肉,好滋味😋🔸️蟹饼 ~蟹肉好足料🔸️鸡翼 🔸️炸薯圈🔸️猪肋骨🔸️猪皮脆片 ~超脆猪皮,好少地方有得食🔸️炸鱿鱼圈🔸️迷你牛肉汉堡 ~牛肉都好正多汁👍 🐖Seared Tuna Salad 香煎吞拿鱼尼斯沙律厚切吞拿鱼,色泽红润,食落好有鲜味,配上尼斯沙律一流😋 Nicoise Salad 系种法国沙律,材料用番茄、烚蛋、橄榄、吞拿鱼🥰 🐖Suckling Pig 欧式脆皮乳猪外脆肉嫩又juicy,个脆皮做得非常好,食落脆卜卜 😋🍹Blueberry Cheese Cake Milk Shakes 蓝莓芝士忌

🐖Sharing Snack Platter 小食分享拼盘
🔸️苏格兰鸡蛋 ~外面包左一层肉,好滋味😋
🔸️蟹饼 ~蟹肉好足料
🔸️鸡翼
🔸️炸薯圈
🔸️猪肋骨
🔸️猪皮脆片 ~超脆猪皮,好少地方有得食
🔸️炸鱿鱼圈
🔸️迷你牛肉汉堡 ~牛肉都好正多汁👍
Sharing Snack Platter 小食分享拼盘

🐖Seared Tuna Salad 香煎吞拿鱼尼斯沙律
Seared Tuna Salad 香煎吞拿鱼尼斯沙律

🐖Suckling Pig 欧式脆皮乳猪
外脆肉嫩又juicy,个脆皮做得非常好,食落脆卜卜 😋
Suckling Pig 欧式脆皮乳猪

🍹Blueberry Cheese Cake Milk Shakes 蓝莓芝士忌廉奶昔
饮 milk shake又食到芝 blueberry cheese cake🍰 嘅味道,好creamy 又好味

🍹Strawberry Daiquiri 士多啤梨沙冰
好足料士多啤梨🍓

🍰Chocolate Molten Lava Cake 朱古力心太软配云呢拿雪糕
食完丰富嘅 main course,梗系要食返个甜品啦,心太软浓郁流心嘅黑朱古力加上云呢拿雪糕简直一流😋😋😋
2021-01-12
Sharing Snack Platter 小食分享拼盘