2020-01-16
收工約左朋友係觀塘見面,經過見到個招牌,一諗起酸辣泰菜既滋味🤤🤤,就忍唔住行左入去,準備試試佢🔹生蝦刺身新鮮爽甜既生蝦刺身配上生蒜及辣椒,再配埋特製既泰式醬汁一齊食,酸酸辣辣,十分開胃🔸冬蔭原隻大蝦海鮮湯🥘熱辣辣既湯入面有原隻大蝦🦐、青口、魷魚🦑、秀珍菇等等,湯底既香料亦十分濃郁,非常足料及惹味!🤤🤤🔹泰王咖喱雙拼(炸軟殼蟹🦀、炸大蝦🦐)咖哩裡面加入爽甜既三色椒,就算係怕辣既大人同小朋友都十分好入口,唔會辣,再配上炸得金黃香脆既軟殼蟹同大蝦,外脆內嫩,蟹及蝦味十分濃郁,冇得彈,個人十分推薦👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼🔸龍眼冰爽口既龍眼,飲落去甜甜地,十分滋潤青檸薄荷梳打冰🔹青檸既酸味、薄荷既清新再加上梳打係口裡面既刺激,三重感覺十分配搭店內環境寬敞舒適,適合一家大細或者同一大班朋友一齊食飯,而且即使店員十分忙碌,佢地既服務態度亦十分友善,抵讚!牆壁同大門都貼滿文宣,收銀位仲有拎住時代革命旗幟ge 公仔🤩 好靚
🔹生蝦刺身
🔸冬蔭原隻大蝦海鮮湯🥘
🔹泰王咖喱雙拼(炸軟殼蟹🦀、炸大蝦🦐)
🔸龍眼冰
爽口既龍眼,飲落去甜甜地,十分滋潤
青檸薄荷梳打冰