2019-04-03 103 浏览
呢日黎開荃灣做野,揀左呢度食lunch😋😋位置不太好找😂搵左一陣,最後問商場客戶服務櫃檯才能找到呢🤣我比一般午飯時間來得早,不用撞上午餐人流🥳呢度有充足的自然光,樓底又高,深木色餐桌,感覺到餐廳名字nature,環境好舒服!甫坐下,店員就為我倒了一杯detox水,服務殷勤有禮,值得一讚。杯水帶微微果香,非常好喝,淨係呢杯水已經為今次嘅用餐體驗加了不少分數❤️午餐有唔少選擇,由意粉到漢堡都有,我就被日本刺身帶子吸引左😋點了香煎日本刺身帶子配海鮮墨汁意大利飯($88 不用加一🥳🥳🥳),份量唔算好多,男士可能唔夠食,女仔食就分量剛剛好,吃完也不會感到負擔,唔夠的其實可以加$10要餐湯式沙律。意大利飯面頭鋪上了柴魚片及紫菜絲,原來是西日fusion,墨汁頗多,每一口飯也包裹着滿滿的墨汁~而且海鮮都唔少,每一口也吃到,也有厚肉的墨魚,感覺良好。主角帶子煎得表面金黃,內裡嫩嫩的,食材優質自然好吃。套餐飲品選擇豐富,我選了西柚檸檬冰茶,也不用加錢,賣相美美的,除了檸檬,有一塊橫切西柚及一塊切角西柚,質素突出,有點水果茶的感覺.。走的時候才發現門口水吧位原來是飲品店,難怪!

走的時候才發現門口水吧位原來是飲品店,難怪!