2022-12-05 13 浏览
餐廳其實就係donki樓下,轉個圈就見到。店員服務態度好好,會提醒客人小心唔好掂到個爐,又會主動俾一個籃我地放袋👍🏻,甚至調味料都係由店員潷俾客人(好似話因為衛生問題所以唔會放喺枱面)🙌🏻。我自己好鍾意餐廳嘅裝修,牆嘅顏色、柔和嘅燈光俾到人一種好舒服嘅感覺🥰,而且雖然係串燒店但係唔會煙霧瀰漫。店員仲送咗個甜品俾我地♥️:🍬#桃膠雪耳紅棗糖水▪️雖然話係糖水但係絕對冇死甜▪️一小杯入面有勁多料😮▪️飲一啖成口都係雪耳之後我地點咗多款串燒,想咩都試下:🐽#烤黑豚五花 -2串 ($28)▪️有少少肥肉唔會太油膩▪️邊邊位燒脆咗好好咬🤤🐑#大漠烤羊肉串 -5串 ($48)▪️羊肉唔會太騷▪️有幾粒肉連筋非常有咬口👍🏻▪️同辣粉及椒鹽粉非常合襯🐮#烤牛舌 -2串 ($28)▪️牛舌唔會太薄有一定厚度▪️口感爽口彈牙✨🦑#烤花枝墨魚丸 -1串 ($25)▪️外層燒到帶少少金啡色▪️咬落依然彈牙🤩🐔#烤雞腎 -2串 ($28)▪️一串大概有五粒▪️外面乾爽內裏爽脆▪️我同男朋友兩個人都好鍾意食😍🐟#烤多春魚 -3條 ($28)▪️多春魚肚仔好飽滿🤪▪️咬落香脆特別係尾巴個個位🍆#蒜蓉烤茄子 -1份 ($42)▪️非常多蒜蓉,香氣撲鼻🌬▪️

店員仲送咗個甜品俾我地♥️:
🍬#桃膠雪耳紅棗糖水
▪️雖然話係糖水但係絕對冇死甜
▪️一小杯入面有勁多料😮
▪️飲一啖成口都係雪耳

之後我地點咗多款串燒,想咩都試下:
🐽#烤黑豚五花 -2串 ($28)
▪️有少少肥肉唔會太油膩
▪️邊邊位燒脆咗好好咬🤤

🐑#大漠烤羊肉串 -5串 ($48)
▪️羊肉唔會太騷
▪️有幾粒肉連筋非常有咬口👍🏻
▪️同辣粉及椒鹽粉非常合襯

🐮#烤牛舌 -2串 ($28)
▪️牛舌唔會太薄有一定厚度
▪️口感爽口彈牙✨

🦑#烤花枝墨魚丸 -1串 ($25)
▪️外層燒到帶少少金啡色
▪️咬落依然彈牙🤩

🐔#烤雞腎 -2串 ($28)
▪️一串大概有五粒
▪️外面乾爽內裏爽脆
▪️我同男朋友兩個人都好鍾意食😍

🐟#烤多春魚 -3條 ($28)
▪️多春魚肚仔好飽滿🤪
▪️咬落香脆特別係尾巴個個位

🍆#蒜蓉烤茄子 -1份 ($42)
▪️非常多蒜蓉,香氣撲鼻🌬
▪️小辣椒嘅辣度恰到好處,令茄子肉更加惹味
▪️茄子肉自身亦好軟腍

🥬#烤娃娃菜 -1串 ($18)
▪️菜葉烤過後較為乾身
▪️捲住調味粉一齊食別有一番風味

🥦#烤韭菜 -1串 ($18)
▪️韭菜仍然保持有水份,口感爽嫩清脆
▪️加少少辣粉非常好味

🍡#麻吉年糕燒 -1串 ($22)
▪️雖然年糕本身冇咩味道但係勝在外脆內軟
▪️再沾埋煉奶同芝麻又甜又香口😚

總括嚟講我覺得咁嘅環境串燒價錢都合理,食物等候時間都唔算耐,送到上嚟只要再輕輕烤一下就食得。當日見到好多人買外賣,不過我就鍾意堂食有個爐有feel啲😍。