多數燒烤場都喺屯門、 天水圍 、大埔、元朗等地區, 對於我哋呢啲將軍澳人嚟講,最近嘅選擇就係西貢 ,但偏偏西貢嘅燒烤場地選擇不多, 而且有嘅 都係差評多過好評 。唯獨呢間秘密花園叫做 較多好評,於是就試一試黎呢度燒嘢食啦! 我哋有三位大人,四位小朋友, 一個星期之前已經喺whatsapp度溝通好,三位大人食海鮮餐 ,另外三位小朋友食經典燒烤餐, 另一位未夠三歲所以係唔使畀錢 。而我哋亦一早將半數嘅訂金轉帳俾佢哋 ,但點知去到居然話燒烤餐係要有四人以上先可以預訂, 好彩我有whatsapp record 畀佢哋睇番, 咁先至安排三份海鮮餐 !食物種類唔算多,丸類都係得四款😓餐單明明寫住有墨魚丸,去到又唔見到有茄子亦都係餐單上面,亦都見唔到有!去到嘅時候得返唯一一包金菇包,之後就冇再refill過啦 ! 但係佢哋啲粟米切曬喺度,又冇錫紙包住冇牛油醃住,乾憎憎,望到都唔想食。燒賣完全成盆掉左去,又乾又粉,咬一啖忍唔住吐返出黎!!呢度最好食嘅就係咖哩魷魚、沙嗲雞翼和豬頸肉 。醃得非常之入味 亦唔會過於重味精。海鮮方面都幾新鮮 ,佢哋自家醃製嘅牛油蒜蓉 配上帶子,味道非常之夾 。抵讚嘅就係佢哋環

而我哋亦一早將半數嘅訂金轉帳俾佢哋 ,

食物種類唔算多,丸類都係得四款😓
餐單明明寫住有墨魚丸,去到又唔見到有
茄子亦都係餐單上面,亦都見唔到有!
燒賣完全成盆掉左去,又乾又粉,咬一啖忍唔住吐返出黎!!

抵讚嘅就係佢哋環境真係比較舒適,好多led燈佈置,令到整個環境看起嚟好浪漫。
有一個大螢幕播放著流行音樂, 亦都有一啲用木製嘅韆鞦架,小朋友都好鍾意玩 ,影相效果亦一流!

佢哋嘅燒烤爐有別於傳統,係一張圓形鐵枱, 上面亦都有提供燒烤網可以直接將食物放上去燒 。

場地都算十分乾淨,坐位坐位之間有幾闊落空間,唔會過逼夾。

價錢方面海鮮餐係300蚊 對比起出面大腸燒烤確實係貴 同埋選擇種類係比較少 唯一可取就係環境質素一定比出面大長好 另外就係地方好偏僻如果冇揸車入嚟嘅都會幾唔方便

2017-12-16