嗰晚因為約咗朋友食飯而被我找到這間近排新開嘅工廈café。店門口比較隱蔽,但店內滿空間感,最喜歡牆上嘅燈牌「the path less travelled」和窗邊掛上小燈飾,坐得舒服又可以坐好耐,我哋食咗3小時呀!真係一個與朋友聚餐嘅好地方。老闆和店員好友善,老闆也非常用心鑽研一些獨特fusion菜色,煮得美味也食出用心的味道❤️每人會收到一張老闆特製的卡片,背後有特別金句,都幾好笑🤭雞肉蘑菇黑松露忌廉窩夫三文治配沙律 (HK$88).看見多到滿溢嘅黑松露忌廉雞肉蘑菇拼甜脆窩夫,奇特嘅配搭,但竟然好夾喎!.黑松露忌廉好creamy,雞肉入味和軟嫩,蘑菇片厚切,豐富口感.沙律菜,爽脆清甜,也可減膩炸物拼盤 (HK$62).有炸紫薯餅、日本吉列炸蠔、脆辣炸雞.紫薯餅 — 一咬就爆出甜蜜的紫薯蓉.吉列炸蠔 — 蠔好多肉多汁.脆辣炸雞 — 皮薄脆口,肉質鮮嫩,微辣口味美國安格斯西冷牛扒(HK$178).老闆嘅獨有燒蒜牛油是這碟菜的特色,提升牛肉味。令佢更出眾更美味😲.五成熟,切開見肉色是剛剛好,肉質軟嫩多汁👍🏻流心焦糖法式班戟配雲呢拿雪糕 (HK$72).呢份法式班戟,雖然看似平凡,一切開流出焦

每人會收到一張老闆特製的卡片,背後有特別金句,都幾好笑🤭

雞肉蘑菇黑松露忌廉窩夫三文治配沙律 (HK$88)
.沙律菜,爽脆清甜,也可減膩

雞肉蘑菇黑松露忌廉窩夫三文治配沙律

炸物拼盤 (HK$62)
.有炸紫薯餅、日本吉列炸蠔、脆辣炸雞
.紫薯餅 — 一咬就爆出甜蜜的紫薯蓉
.吉列炸蠔 — 蠔好多肉多汁
.脆辣炸雞 — 皮薄脆口,肉質鮮嫩,微辣口味

炸物拼盤

美國安格斯西冷牛扒(HK$178)
.五成熟,切開見肉色是剛剛好,肉質軟嫩多汁👍🏻

美國安格斯西冷牛扒

流心焦糖法式班戟配雲呢拿雪糕 (HK$72)
.呢份法式班戟,雖然看似平凡,一切開流出焦糖醬㗎!配埋一口雪糕,一熱一凍,口感好正!

流心焦糖法式班戟配雲呢拿雪糕

是日餐湯 — 南瓜忌廉湯 (HK$20)
.奶滑口感,南瓜味濃郁,幾好

南瓜忌廉湯

士多啤梨生奶乳酪(HK$46)
.粉紅色有層次,靚到唔捨得撈勻飲添
.朋友話似奶昔因乳酪酸味比較淡
火龍果百香果茶(HK$46)
.偏多火龍果味,比較清甜,仲有幾粒火龍果肉㗎

士多啤梨生奶乳酪  &  火龍果百香果茶

西柚菠蘿果茶(HK$46)
.菠蘿果汁都幾甜,唔酸,帶少少西柚味
百香果菠蘿梳打 (HK$42)
.菠蘿果汁都幾甜,唔酸,有些少百香果粒粒

百香果菠蘿梳打 & 西柚菠蘿果茶
2022-07-28