2017-04-25 281 浏览
餐廳環境好靚,有啲文青既feel,吊住唔同嘅明信片,好大幅世界地圖,好多cushion同公仔,周圍都係影相位,令人覺得好舒服。仲有兩隻貓仔攤左係到,成間店感覺好懶洋洋呀~ 廚房係開放式設計,見到幾個年輕人咁用心烹調食物,都感受到佢哋份熱誠:)cafe用明信片做主題,有唔同國家嘅明信片出售同展示,仲有唔同國家嘅旅遊書可以借黎睇,啱晒計劃去旅行嘅朋友一齊黎!首先,叫咗個「黑松露帶子意粉」食,賣相正常,黑松露落咗好多,好香好濃郁,意粉硬度適中,忌廉汁稍嫌唔夠濃厚,帶子亦都可以煎香少少。之後叫左個「鮮茄芝士焗豬扒飯」食,落咗好多芝士,好香濃,仲有芝士拉絲嘅效果。但係豬扒硬左d,有少少切唔開,可以煮林小小。蕃茄亦都可以再落多啲,平和返芝士肥膩嘅感覺。叫咗杯「波希米亞」既特飲,好Fresh,飲落甜甜地,賣相亦好吸引!最後叫咗個「糯米飯無骨雞翼」,冇骨嘅雞翼感覺好貼心,糯米釀入雞翼裡食都幾夾,糯米煮得啱啱好,煙煙銀銀。略嫌隻碟多油左啲,可以用吸油紙吸一吸油先,賣相會更加好~餐廳係以自助形式,店員送咗嘢食來之後,食完要自己疊好餐具同餐碟架。推介比準旅遊既朋友黎食!