2018-05-08
為食的我,見好像新開無耐,決定上黎一試,環境十分舒適,可以新開的關係,乜都有種新的乾淨感首先頭盤有豆腐野菜沙律同炸池魚仔,炸池魚仔好食,有天婦羅的感覺,如果會飲啤酒,用黎配一流,而沙律的豆腐味道都好好食日本菜主角永遠都會是刺身,叫左個松刺身拼盤,一開始以為得8款會覺得唔夠食,但上枱時先發現,原來都幾多,幸運地吞拿魚無了,轉了金目鯛魚,每款都新鮮好食,劍魚腩平時唔覺得好食,但現在感覺好juicy,而且各款都厚實,我個人都算大食,但食完個拼盤都已經飽飽地食完之後,有個小的豚肉紙火鍋,鍋雖細小,但各款齊料,豚肉食落都肉味甜,最後叫多幾串串燒,有牛舌,雞翼,雞皮同雞軟骨,店員見我地很忙食緊火鍋時,問我地需唔需要拆開d串燒,最後提一提串牛舌係超厚,食埋d串燒係超飽,興幸無手多多,再叫多個炒飯