2021-10-27
《泰泰 THAI·THAI》佐敦吳松街今日又去佐敦附近工作,諗起好耐無去這間良心泰國餐廳😻佢開12點,開門前不算多人,大約到12:40左右就需要排隊了😊大家記得如果需要填資料,一定要填清楚,唔好草草了事😌《鹵鴨肉飯》$78😂其實隻碟好大,佢都放到滿哂😂鴨肉份量好多,但因為我唔太喜歡食鴨,我只能分享同行友人食後感🥲鴨肉係嫩滑,個汁有點像無骨豬手個汁😆喜歡鴨肉既朋友可以試下,因為唔算多泰國餐廳有鴨肉飯《泰式炒金邊粉》$69😂我真問點解又係咁大碟,視覺上佢份量好正常,但其實成碟係實實的😂當然我係食唔哂。講返味道先,配料有雞肉、豆干同雞蛋,但就無蝦🦐,味道就不過不失啦!仲有欠缺左青檸味,如果有就好d,我見隔離泰式炒河會比這個金邊粉好《黑白黃金入球》加配價$78黑球係墨魚蝦膠包住咸蛋黃去炸白球係蝦膠包住咸蛋黃去炸墨魚膠同蝦膠都好彈牙,好食既🤤但入面咸蛋黃末炸到全熟,我覺得有少許咸蛋既腥味🥲
《鹵鴨肉飯》$78
😂其實隻碟好大,佢都放到滿哂😂
鴨肉係嫩滑,個汁有點像無骨豬手個汁
😆喜歡鴨肉既朋友可以試下,因為唔算多泰國餐廳有鴨肉飯
鹵鴨肉飯
《泰式炒金邊粉》$69