2022-11-25
呢日係上環站附近,見到呢間cafe環境幾靚,睇menu價錢一d都唔貴!就同朋友入去試下🥰很喜歡呢到粉紅色牆同靚靚打卡位,店員安排左大梳化位坐得好舒服😌.🍛吉列咖哩厚豬柳飯 $98🦐蒜香大蝦意大利麵 $98🍍甜心鮮菠蘿特飲 $48🌸粉粉櫻花椰香鮮奶特飮 $48🍰香橙罌粟籽蛋糕 $58🍮自家製焦糖燉蛋 $48.點了兩款主食,吉列咖哩厚豬柳飯好有驚喜,成盤上真係嘩左一聲,豬柳厚身大塊,炸得好好肉質淋身juicy外層脆口好好食😋咖哩日式口味甜甜的送飯一流,仲有中華沙律作配菜,正!另一碟意粉也不錯,大大件蝦爽口彈牙,仲有好大塊炸蒜😆.兩杯特飲好igable打卡一流!兩杯都唔太甜,菠蘿特飲比較清新,另一杯夢幻粉紅色少女心爆發,飲落滿滿花香和椰奶香,靚靚又好飲必點!.最後再食個甜品,Jo大愛燉蛋,上面焦糖脆脆,蛋超滑身又唔會太甜,相當高質👍🏻朋友就鍾意另一款蛋糕,面層淋上芝士奶蓋,香橙罌粟籽口味第一次食好特別!.最後要大讚呢到員工,我地8點入去食,原來舖頭收9點!佢地完全無趕我地走,仲好nice要我地慢慢食,人太好了!
🍛吉列咖哩厚豬柳飯 $98
🦐蒜香大蝦意大利麵 $98