2021-02-19 758 浏览
哩個下午茶真的好受歡迎朋友想食推介tea,想下之前食的The Lounge下午茶都唔錯環境又舒服,所以就同朋友食哩個下午茶,最開心系現在下午茶改左可以自選十件鹹甜點,另外會有埋鮑魚撻,total 1人11件~~星期六日會再多兩件,因為平日所以只有11件,包埋鬆餅,但都夠份量~茶點左薄荷茶都唔錯,下午茶架上左,因為朋友唔太食得生野,所以就我食左大部份的鹹點~~香草三文魚配酸忌廉 火腿拌蜜瓜 芝士火腿三文治吞拿魚牛油果紫蘇葉鹹點方面款款都唔錯,香草三文魚配酸忌廉會有少少腥但可接受~吞拿魚牛油果紫蘇葉都好特別,鮑魚撻好食。另外甜點方面,綠茶蛋白卷 柚子撻 藍莓乳酪慕絲 Tiramisu cake 合桃拿破崙,綠茶蛋白卷外層硬左,有點可惜,我覺得柚子撻同埋Tiramisu cake都唔錯,甜點幸好唔會太甜,另外鬆餅都一般般,偏硬身少少,整體來說比起上次食的The Lounge下午茶有少少可惜,但自行選擇鹹甜點,都系佢的買點之處,職員服務唔錯,朋友都話唔錯,聊天好地方。
哩個下午茶真的好受歡迎
環境又舒服,所以就同朋友食哩個下午茶,
最開心系現在下午茶改左可以自選十件鹹甜點,
另外會有埋鮑魚撻,total 1人11件~~
星期六日會再多兩件,
因為平日所以只有11件,包埋鬆餅,但都夠份量~
茶點左薄荷茶都唔錯,
下午茶架上左,因為朋友唔太食得生野,
所以就我食左大部份的鹹點~~
香草三文魚配酸忌廉 火腿拌蜜瓜
芝士火腿三文治吞拿魚牛油果紫蘇葉
鹹點方面款款都唔錯,香草三文魚配酸忌廉會有少少腥但可接受~
吞拿魚牛油果紫蘇葉都好特別,鮑魚撻好食。
2021-01-14
下午茶