环境:我地两个人餐厅安排左入面梳化位比我地😊 空间都几大,食得几舒服,加上𠮶位置比较静,好适合情侣过黎食👍🏿食物质素:👉🏿原味鲜肉小笼包评分:9/10小笼包皮薄多汁,咬落后非常Juicy😽 馅料都好滑嘟嘟,十分推荐比大家😍👉🏿蜜汁顶级西班牙黑毛猪叉烧评分:10/10呢款叉烧要预先订先有得食😊 价钱不菲,但系因为好多人推介,我地抱住一试既心态去食🤣一咬落后简直惊为天人,肉质软嫩又因为厚切唔会无左叉烧既咬口。半肥瘦部位掌握得好好,脂肪位同瘦肉一齐咬时非常正,呈现到肥瘦达到最适合位置既感觉😍 酱汁系正常蜜汁既味道,我好奇如果外皮可以烧到脆脆地会唔会更加正🤣但系所有嘢加埋一齐就啱啱好👍🏿 虽然睇落好似得几旧,但系因为厚切既关系,其实份量我都觉得足够,3-4人食都够食😊 👉🏿42天饲养北京片皮鸭评分:8/10片皮鸭都需要预先订,我地早两个礼拜book已经book唔到星期六日食🥲 所以想食既朋友记得早d book喇~师傅分左三部份比我地,一开始黎比左一碟鸭皮我地沾住砂糖食😊 鸭皮非常酥脆,入口即溶,口腔内围绕住鸭香既味道👍🏿之后就比左鸭胸连皮同鸭髀连皮既位置,两样味道都唔错,我十分欣赏系即叫即整,
环境:

蜜汁顶级西班牙黑毛猪叉烧

👉🏿42天饲养北京片皮鸭
评分:8/10

42天饲养北京片皮鸭

之后就比左鸭胸连皮同鸭髀连皮既位置,两样味道都唔错,我十分欣赏系即叫即整,所以上菜时都仲系热👍🏿 饼皮比左两笼我地,份量十足😊 仲有一个发热包keep住饼皮既温度,非常贴心👍🏿 只系可能因为饼皮蒸得耐左,个边边位有少少硬,少少影响左个口感🤔 只鸭我认为偏瘦dd,如果肥d再好食d😋 酱汁有提供青瓜条,京葱,砂糖同特制既酱汁(含有花生酱)。总括黎讲我觉得𠮶片皮鸭味道中上,但系价钱偏贵,味道好食但系未至于惊为天人,可能间中食就ok😊

我地另外再用$160加左𠮶鸭松炒饭,本身无特别期待,但系味道就十分惊喜😍

鸭松炒饭

𠮶炒饭一黎到就好香,色泽鲜明。一咬就不得了,𠮶饭炒到粒粒分明,布满住鸭油香既味道,中间仲有d脆脆地鸭皮系度,成个饭好有层次😋❤️❤️真系非常推介大家加$160食👍🏿

服务💕

服务贴心,就算坐系入面都唔会惊揾唔到人🤣上片皮鸭时都好认真介绍👍🏿

推介指数:
9/10✨

食物好食有惊喜,环境同服务一流,但价钱偏贵,特别日子庆祝系一个唔错既选择😊

2023-01-16
庆祝纪念