2018-10-31
想當年讀書個陣,都會去參加Halloween party 🎈 扮鬼扮馬覺得好好玩,好有氣氛不過出黎做野之後,都冇再去lu 心態老了👵🏼 (P.S 外表依然👧🏻)依個月好朋友生日,大家又咁耐冇見尖沙咀搵間特別既酒吧傾下計吹吹水順便感受下萬聖節🎃氣氛-樓上酒吧頗大間,環境寬敞坐得舒服,落地玻璃可望著街景,當晚播著很rock 既音樂,氣氛有情調。有桌球🎱、又有多部大電視,遲下可以約埋三五知己黎睇波。-安排左座位之後,職員拎左menu 同蝦片俾我地。蝦片🦐正呀!! 微辣、脆卜卜勁香口,仲可以refill ,伴酒一流!-另外有驚喜的是,這間酒吧食物都幾有水準。 我地點左一款Set $148, 再散叫小食及意粉。套餐有多款,價錢比散叫更抵食!-🌟香脆墨西哥脆片 $46Nachos 係一道墨西哥非常受歡既開胃菜。之前去墨西哥旅行差唔多日日都食。熱辣辣墨西哥脆片大大碟幾抵食有三款醬料:牛油果、芝士、蕃茄salsa我比較喜歡香滑既牛油果蓉,伴酒一流的小食-🌟香煎帶子、乾貝、櫻花蝦日式意大利粉 $138真的很足料及惹味,值得一試帶子大大粒,微微煎香,但質感依然軟熟鮮甜;略帶咸香的乾貝及櫻花蝦作為調味之餘亦
不過出黎做野之後,都冇再去lu
心態老了👵🏼 (P.S 外表依然👧🏻)
依個月好朋友生日,大家又咁耐冇見
尖沙咀搵間特別既酒吧傾下計吹吹水
順便感受下萬聖節🎃氣氛
🌟香脆墨西哥脆片 $46
有三款醬料:牛油果、芝士、蕃茄salsa
我比較喜歡香滑既牛油果蓉,伴酒一流的小食
🌟香煎帶子、乾貝、櫻花蝦日式意大利粉 $138
真的很足料及惹味,值得一試
帶子大大粒,微微煎香,但質感依然軟熟鮮甜;略帶咸香的乾貝及櫻花蝦作為調味之餘亦可增加口感。意粉質感爽彈,是我喜歡的口感。
當晚套餐 $148
🌟燒烤風味薄餅
即叫即製的薄餅,餡多皮脆
燒烤風味味道會偏濃一些
餡料豐富有菠蘿🍍、豬肉粒、香腸火腿
🌟費倫天拿式菠菜焗生蠔
這份焗生蠔相當有驚喜
想不到賣相相當有心思!
輕盈的泡沫做裝飾, 泡沫下是濃郁的芝士
生蠔相當肥美肉厚
菠菜在生蠔的底部,可令生蠔在焗製的過程保持味甜多汁
飲品選擇都多
有多款特色cocktail / mocktail
但因為明早番工,所以選擇了mocktail
🌟Drink :
Ruby Red $68
酸酸甜甜都好好飲
成份有:Apple juice ,fresh strawberry
Fresh bloody orange 🍊 ginger lemon juice