2018-04-27 1794 浏览
星期六朝早要去九龍灣做野,搞掂之後就喺附近揾食九龍灣地膽朋友帶路去咗呢間得意冰室裝修大玩懷舊風,地板舖咗花紋地磚,店面仲有好多七八十年代嘅擺設同海報朋友都係因為之前食過午餐見裝修得意先帶我一齊去試早餐早餐價錢非常合理,而且每日有特選早餐,選擇算多星期六嘅特選早餐係五香肉丁辛辣麵,朝早唔想食到咁重口味,所以嗌咗香煎豬扒麵,配茄汁豆加炒蛋,飲咖啡朋友就嗌咗沙爹牛肉麵,配煙肉加炒蛋,飲奶茶兩個餐都好快就到啦雖然餐廳裝修得好得意,其實都係普通茶餐廳,但係個香煎豬扒麵。。。個樣似係用咗黑椒醃,不過完全無黑椒味,鹹又唔夠鹹,可能係醃得唔夠耐,味道好奇怪個麵諗住係最簡單嘅公仔麵,麵質好硬,個湯都睇落好濃,但其實無味茄汁豆同炒蛋最正常,茄汁豆都係罐頭野,本身鍾意食所以點都覺得好味炒蛋無驚喜,唔好期望有澳牛或者華星嘅質素咖啡普通,無特別另外朋友嗌嘅沙爹牛肉麵個湯就超鹹,不過牛肉入味,肉質好滑,好味過我個豬扒麵好多餐廳其實喺工廠區,唔喺附近返工嘅人唔會識得行過去我俾個早餐嚇親,唔會再試呢間餐廳啦
星期六朝早要去九龍灣做野,搞掂之後就喺附近揾食
九龍灣地膽朋友帶路去咗呢間得意冰室
朋友都係因為之前食過午餐見裝修得意先帶我一齊去試早餐
早餐價錢非常合理,而且每日有特選早餐,選擇算多
朋友就嗌咗沙爹牛肉麵,配煙肉加炒蛋,飲奶茶
兩個餐都好快就到啦
香煎豬扒麵
茄汁豆加炒蛋
炒蛋無驚喜,唔好期望有澳牛或者華星嘅質素
咖啡
咖啡普通,無特別
沙爹牛肉麵
餐廳其實喺工廠區,唔喺附近返工嘅人唔會識得行過去
我俾個早餐嚇親,唔會再試呢間餐廳啦
2018-04-21
$30 (早餐)