2022-11-20
餐廳環境昏,環境闊落,還有窗邊位📷。各枱都有蠟燭,非常有情調💕和浪漫,啱哂同朋友和另一半慶祝🥰。餐廳staff都會詳細介紹生蠔👍🏻和不斷幫我地換不同餐具。 🔸️生蠔 餐廳提供8款以上的N1/N2生蠔,產地來自法國、愛爾蘭、澳洲、南非、西班牙等🙈。我地叫了4款,款款肥厚飽滿。我由淡食到濃開始食。愛爾蘭 CARLINGFORD的蠔味濃厚,肉質爽脆,海水味強, aftertaste 都幾長。ST.MARTIN法國蠔爽滑清甜🙈😝。🔸️ 泰式香茅錫紙大蝦焗魚柳侍應先幫我地剪開錫紙,一打開香茅香氣撲鼻,內有大蝦、魚柳、香茅、辣椒等泰式香料。蝦大約半隻手掌大,新鮮彈牙。魚柳大大塊,食到啖啖泰式香料味 不過有少少辣。 🔸️ 香煎鵝肝配牛柳鵝肝兩邊都煎得好香脆,細膩綿密,入口即溶。牛柳5成熟,煎得剛剛好如果佢擺盤會靚d,就更好。二人餐飲品係奶茶啡有d唔夾。
🔸️生蠔
🔸️ 泰式香茅錫紙大蝦焗魚柳
🔸️ 香煎鵝肝配牛柳
如果佢擺盤會靚d,就更好。二人餐飲品係奶茶啡有d唔夾。