見到餐廳名有梵高兩個字即刻覺得好得意,所以七月同朋友monthly meet-up選址呢度,希望食得盡興,環境都舒適,方便傾計。結果都冇令人失望,去到餐廳時得一檯客,好靜,周圍掛住梵高作品,點埋蠟燭都幾有情調。睇佐menu之後決定食set dinner ,F餐:地中海火焰牛柳。重頭戲當然係牛柳。佢哋會係你張檯度即場燒一燒串牛柳,認真貼題“火焰”。肉質都唔會糙,好難咬開,切開仲見到肉質得粉紅色。燒完之後就會放落呢個碟到,已經有香草薯角。但我食完麻麻地個汁,亦食唔到薯角既脆口感覺,只可以叫薯仔。跟餐加28蚊叫杯西柚雪糕梳打,以為好好飲,結果伏味甚濃,好失望。甜品窩夫都幾好食,不過份量好細,三兩啖食完。講完食物。。要講店員。。。隔離檯食完有個侍應過去抹檯。結果佢塊布完全無擰乾,又隨便擺落檯,結果啲水全部飛曬落我塊面。。。希望店員注意一下。

地中海式牛柳伴香草薯角

西柚雪糕梳打

甜品窩夫都幾好食,不過份量好細,三兩啖食完。
窩夫

鵝肝醬多士