2023-06-23
#荷華庭#大埔呢排天氣時晴時雨 出門點定帶定傘 咁快又一年❤️Wedding anniversary 揀左去荷華庭食 揸車既朋友有福(因為餐廳附近有空地停車場 專門提供比客人泊車而唔洗額外比停車費🙏)餐廳環境幽美清靜 門口就已經有鯉魚池 入面仲有個噴水池 好適合一家大細黎食餐飯 影下相 enjoy weekend 入面仲有幾間獨立房子 環預訂才可以入關於食物方面:今次叫左1個set lunch同另外甜品同意粉😚Set lunch1️⃣頭盤:薯角🥔即叫即炸 外脆內軟 唔會淋巴巴礁埋茄汁 開胃前菜2️⃣燒黑豚豬扒相對比起有啲失望 豬扒唔係特別出色 雖然香煎完有肉汁 但有點柴唔係特別好味 如果係$268感覺偏貴 但薯蓉就唔錯 3️⃣黑松露帶子意粉意粉值得一讚 我會encore上碟嘅時候已經聞到好香濃嘅奶油味 食落仲好creamy 加埋黑松露嘅香味 但又唔會太膩 有啲菇類同洋蔥增加咬口感 🌟🌟🌟🌟4️⃣心太軟連雪糕 🍧跟set lunch加配$38佢仲有個招牌焗火焰雪山甜品 但由於我哋今次兩個人自私食所以留待下次大班人嘅時候再order🤣#假日好去處#大埔#林村#荷華庭圓景餐廳#美食日記#打卡#18區美食#f
關於食物方面:
跟set lunch加配$38
佢仲有個招牌焗火焰雪山甜品
但由於我哋今次兩個人自私食
所以留待下次大班人嘅時候再order🤣
#假日好去處#大埔#林村#荷華庭圓景餐廳#美食日記#打卡#18區美食#foodporn#foodphotography #instafood#instadaily#hkfood#hkfoodie#hkig