2016-07-23 479 浏览
第一次約朋黍食dinner:環境:全層够大,枱椅五逼喼,中間有張寬高枱,亦有厨房吧枱,落地玻璃可望旺角夜景。食物:叫左小食盤,有雞搥(外漿够濃味,外脆,肉質可以),有粗薯條(自己愛食粗條),最特別是炸芝士條(內芝士條手指般粗,够抵食,不過未炸得够軟身,炸漿稍硬少少,整體尚可,不過抵食)又叫左三文魚意粉,份量可以,白汁底,可能遲食,個汁稍結左少少,味道可以。最後叫左個藍玫瑰味waffle,擺盤好夢幻,系黑色waffle面擺左D蓝色透明小jelly粒,再加上一條綠色伴草,配搭淺藍雪糕,外觀好吸引。味道方面,雪糕好濃新鮮玫瑰味(五似系香精味),似自家做;waffle方面味道一般,不能做到外脆內軟口感,可以改善,就十分之完美。服務:入去要叫人先出黎带位;最初點左几款便宜小食,過左陣先講一款話冇返貨,一款多士就話所有包類冇得賣,所以有少少失望。不過抵讚系我同朋友2人最初坐高枱,佢地見有2人枱空出都會安排我地去。又會介紹小食盤先食炸芝士條,耐左冇咁好食。總結:地方寬敞,環境五錯,冇時間限制。食物擺盤用心,食物不錯,亦有改善空間。服務亦需改善。
第一次約朋黍食dinner: