2017-11-05
成棟樓都係餐廳,今次第一次試呢間。係一間小小的cafe ,我地七點半去度得我地一枱,可能因為星期一晚上比較少人,加上同一棟大廈好多競爭。大概得八至十張四人枱,環境超靜,如果三五知己黎談心實熟好地方。侍應有兩至三個,好friendly 。小cafe 有小cafe 既好。餐廳有酒類提供,我地叫左支白酒,二百蚊左右。其他酒類都唔貴,平過出而啲bar or 西餐廳。友人隨便發板點左支白酒,得5.5%酒精,飲落似汽水,甜甜地,幾岩女仔飲,不過我麻麻,太似汽水,下次揀過第款先。肉眼扒,medium rare 岩岩好,煎得外脆內軟。個扒本身好入味,唔洗點個芥末醬都得,伴碟係煎薯仔片,幾特別好食!黑松露忌廉蟹肉意大利飯,好重忌廉味,好creamy 。BBQ豬肋骨,個醬幾好味,不過個豬肋骨有少炆得唔夠腍同入味,我比較鐘意骨肉分離既感覺小食拼盤,我最愛係呢個可以揀四款,揀左春卷,炸蠔,炸雞,薯條,如果有叫紅白酒,呢個拼盤可以平廿蚊。炸蠔最好食,好juicy ,唔係炸到乾爭爭。食完所有野仲喺度吹水吹到人地last order ,但太飽無試甜品,下次要試甜品同酒!
黑松露忌廉蟹肉意大利飯,好重忌廉味,好creamy 。
小食拼盤,我最愛係呢個