2017-05-01 190 浏览
呢間餐廳位於一座新式大廈入面既其中一層,留意到其他樓層係唔同既高級餐廳,俾人一種好舒服乾淨既感覺。呢道炸魷魚配薯角係用鐵板上碟,所以送到嘅時候仍然煎緊食物,令魷魚同埋薯角保持香脆。魷魚係原隻上碟,所以職員細心幫我地用剪刀剪開,方便食用。味道方面,炸魷魚好新鮮彈牙,薯角亦充滿新鮮薯仔味,配上茄汁同蛋黃醬更加好味。令我下次仲想黎多次試下佢既炸八爪魚,十分有期望。黎呢度既目的就係試下佢地既炸雞同平時既有咩唔同,唔係上炸粉炸果種,係有薄薄脆皮既烤雞。相比起平日既炸雞健康得多,沾上附送既4款醬汁,更添滋味,我個人最鐘情泰式辣醬同芥末。飲品叫咗一杯桃味水果酒,酒係可以選擇燒酒或者啤酒,而我揀咗燒酒。燒酒嘅酒精濃度會比啤酒高,當初以為會好重酒味,但係飲落就有好香甜嘅水果桃味,完全唔覺得呢杯係酒,所以好好飲,配上炸魷魚配薯角好合適。另外朋友就叫左無酒精既sangria,平時既sangria係用紅酒浸生果,唔想一早飲酒就唯有飲呢款用提子汁代替既黎過下引。店員亦十分有禮貌,今餐就頭到尾都食得好舒服

店員亦十分有禮貌,今餐就頭到尾都食得好舒服

2017-04-05
午餐