好耐冇黎葵興,原來呢度有個咁方便嘅新商場,地鐵站直接有天橋可以嚟到,全幢都好多嘢食。咖啡店環境幾好,光線充足,如果一至兩個人嚟可以坐近窗,三人以上就唯有坐返中間。餐廳食物選擇不多不少,飲品四五十蚊一杯,正常咖啡店水平,因為都預咗你會坐得耐,但呢度要主動問侍應先會俾水同埋加水。我知道咖啡店靠賣飲品賺錢,但我冇可能坐兩個鐘嗌五杯咖啡,而且已經有每人最低消費,唔驚啲人唔嗌嘢飲,所以餐廳最好主動俾水,或者有個自助枱俾人自己加水。食物方面,嗌咗一個有花生醬既漢堡。漢堡扒唔算乾,但亦都唔算好多肉汁。花生醬幾好味,唔會好膩,整體ok。意粉黑椒味超辣,我食咗一啖已經再食唔到。之前有睇OpenRice,有人推介嗌特濃朱古力,鍾意朱古力味嘅我就跟,但所謂嘅特濃都唔算好濃,同茶餐廳係濃少少,但同真係濃嘅咖啡店比就好一般,有啲失望。總括來講,呢度環境唔錯,但係服務同食物都仲有好大進步空間。

蒜香白酒辣味櫻桃茄,烤大啡菇意粉

意粉黑椒味超辣,我食咗一啖已經再食唔到。

總括來講,呢度環境唔錯,但係服務同食物都仲有好大進步空間。
2021-04-11
午餐