2025-06-24
同屋企人三個人嚟食晚飯,環境都算唔錯,星期一都唔使等位就有得入去食。我都同大陸嘅餐廳好相似,又將聽牌但係都要自己掃QR code落單。有一壺龍井飲都要收返茶錢。松露菜心喺一碟冷盤嚟嘅,如果鍾意濃味嘅小菜可以考慮,個味道幾特別。黑松露牛肉炒飯價錢嚟講都算幾大碟,牛肉就唔多,不過吵得幾香濃,都幾有黑松露嘅味,整體都係比較重嘅調味。粉絲裹鮮蝦呢啲都幾靚,佢會有個爐喺你面前煮5分鐘,然後有職員會幫你撈勻啲粉絲,調味好食,份量非常大,而且個蝦都好爽口,不過就會比較油。龍井烤雞呢隻雞都相當唔錯,幾抵食,都幾大隻。雞髀烤得非常之嫩,又多汁,雞皮都幾脆,而且真係食到淡淡的茶香味。綠茶煎餅非常之香脆,煎得幾好食,入邊有啲芋泥,不過冇乜芋頭味,所以整體係芝麻同綠茶嘅煎餅,$28有四塊都幾抵食。三個人食咗五百零蚊,晚飯嚟講都算幾抵食。
松露菜心
喺一碟冷盤嚟嘅,如果鍾意濃味嘅小菜可以考慮,個味道幾特別。
龍井烤雞
綠茶煎餅
三個人食咗五百零蚊,晚飯嚟講都算幾抵食。