2019-04-22 70 浏览
放工多數都係喺銅鑼灣一帶,晚餐嘅選擇亦變得越來越少,多數都係一啲日本野拉麵燒肉有時亦都食到厭唔想變化大少少,今日就決定去一個好少去嘅地方傾朋友介紹就去咗北角嘅呢間餐廳,餐廳嘅名就叫做高興,幫我地入餐廳時候就見到餐廳嘅裝修係比較復古而餐廳亦都分開有吧枱同埋餐枱,就算客人入到你未必係食佢嘅晚餐亦都可以飲杯酒輕鬆一下經店員詳細嘅介紹我哋最後叫5樣嘢食,頭本來你就叫咗摩洛哥雞肉沙律,剛剛沙律嘅配料裏面分別有牛油果沙律菜果仁仲有鮮嫩嘅雞扒,如果係一啲普通嘅餐廳食到嘅雞扒多數都會好柴口,但呢間嘅雞扒就juicy 再配合埋新鮮嘅沙律菜同埋蕃茄仔口琴一個陳家到另外一個層次,最後仲有果仁口感好脆口,之後叫咗兩個小食雞翼配牛油果忌廉醬,雞翼好香口亦都好juice 配合買牛油果忌廉醬食落可以減少油膩感同埋令到個口感再滑啲,串燒香烤牛柳粒,牛柳粒食落好多肉汁配合埋大涌令到成個口感好豐富最後兩個主菜一定要介紹,第一個慢煮美國西冷扒,我就叫咗五成外皮香脆但係食落非常多汁,另外一個鹹蛋黃卡邦尼煙肉意粉我非常欣賞佢個鹹蛋黃醬非常非常之好食亦都唔會過鹹配合埋意粉同埋啲煙肉碎口感亦都係好豐富餐飲我就叫左一個熱情果菠蘿特飲

餐飲我就叫左一個熱情果菠蘿特飲令到呢餐晚餐可以有一個完美嘅結局