2018-10-23
同事帶我黎呢間古早味食lunch,一入門口就見到架木頭車,好有特色。侍應帶左我地去卡位坐,靠窗十分光猛,座位亦好舒服。侍應好細心咁講解餐牌,價錢都係五十幾六十幾,唔算貴。猶豫左好耐食拌麵好定酥炸雞好,決定食拌麵然後搶同事一兩舊酥炸雞吃!野食未到飲品先至,每杯上面都印左一條IQ題,有D已經聽過又或者好易估,不過都幾得意(答案都印左係杯面度,要細心搵先搵到)。野食終於到啦!味道一般。同埋唔知點解同事既前菜三款都唔同,但我就得兩款(有一款重覆左)。酥炸雞係幾正,不過好熱氣。份量都夠既。臨走侍應見同事杯熱飲仲未飲晒,主動問駛唔駛幫佢外賣拎走,我覺得呢個服務好貼心。同埋收餐盤前佢會問客人仲要唔要,我覺得呢樣看似基本既野唔係間間餐廳都做到。我覺得如果餐盤上空無一物就咁收走都算,試過食到後尾諗住休息一陣再食,點知侍應以為食完就極速收走左,嗌都嗌唔切,個下真心嬲。所以總結,味道唔係特別好味,但起碼係一個愉快既用餐體驗。
侍應好細心咁講解餐牌,價錢都係五十幾六十幾,唔算貴。
所以總結,味道唔係特別好味,但起碼係一個愉快既用餐體驗。