2023-05-05
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽早排約咗朋友去尖沙咀,大家突然間都好想打邊爐,我就去咗喺君怡酒店嘅御老鍋台式火鍋。店內嘅裝修古色古香,座位好寬敞,環境非常雅致🌟🥢蟲草花姬松茸雜菌素鍋$198 🆙同朋友都好鐘意食台式火鍋,因為係落料之前可以嘆一嘆個湯底先😋喺八款湯底入邊,我哋揀咗呢一個素湯底。呢個湯底好足料,而且一啲都唔油膩,好清新,我同朋友一人飲左三碗先開始打邊爐🤤🤤🥢崩沙羊肉片$138🆙羊味唔會好羶,食落好滑,唔鞋唔靭😋🥢雞子$108🆙如果覺得個湯底唔夠補,可以叫多個雞子,用可愛既豬仔裝住上枱,打開後裝住滿滿既新鮮雞子,好滿足👍🏻🥢黑椒牛中牛肉丸$58(半份)🆙牛中牛嘅肉丸第一次見!口感非常出色,牛味濃郁又有肉汁,一咬落去啲肉汁爆哂出黎,要小心d焫親個咀🤣🥢炸豆皮$68🆙打邊爐必點之選,因為炸到脆一脆先淥佢,所以係淥既過程唔會浸爛哂,而且索哂啲湯好入味😛🥢鹽酥蚵仔$88🆗台灣嘅特色小食,係等啲火鍋配料熟之前可以醫下個肚仔,蚵仔炸得酥脆,唔錯唔錯👌🏻🥢皇帝菜苗$78🆗打邊爐點可以唔叫碟菜呢🤭呢到有多款既新鮮蔬菜任君選擇,而我地就揀左皇帝菜苗,非常翠綠同新鮮,亦可以中和番其他餸嘅油膩
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢蟲草花姬松茸雜菌素鍋$198 🆙
🥢崩沙羊肉片$138🆙
羊味唔會好羶,食落好滑,唔鞋唔靭😋
🥢雞子$108🆙
🥢黑椒牛中牛肉丸$58(半份)🆙
🥢炸豆皮$68🆙
🥢鹽酥蚵仔$88🆗
🥢皇帝菜苗$78🆗
打邊爐點可以唔叫碟菜呢🤭呢到有多款既新鮮蔬菜任君選擇,而我地就揀左皇帝菜苗,非常翠綠同新鮮,亦可以中和番其他餸嘅油膩感👍🏻
🥢日本山藥$88🆗
山藥大廚建議先煮3分鐘令佢淋身👍🏻食落唔爽口,好味又健康👍🏻
🥢新竹魚旦$78🆗
彈牙爽口既白魚旦,大大粒又有魚味😋
😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8.1/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 御老鍋台式火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓
#bakdiu尖沙咀 #bakdiu港式 #bakdiu火鍋